Ari Lahti valittiin Palloliiton puheenjohtajaksi – "jalkapallo tuottaa monenlaisia elämyksiä"

Kaikki Itä-Suomen piirin liittokokousedustajat ovat Ari Lahden valinnan takana. Juha Poutanen

Tapio Keskitalo / STT

Mikäli Ari Lahden visiot toteutuvat, suomalaiseen jalkapalloon valuu jatkossa lisää rahaa yritysmaailmasta.

Lahti, 54, on tuonut näkemyksensä kotimaisen jalkapallon ja liike-elämän hennosta siteestä esille useaan otteeseen. Jatkossa hän pääsee parantamaan tilannetta paraatipaikalta, sillä Lahti valittiin lauantaina Palloliiton uudeksi puheenjohtajaksi.

Investointipankkiiri ja Kuopion Palloseuran pääomistaja kukisti äänestyksessä vihreiden kansanedustajan Ville Niinistön ja tulevaisuudentutkijan sekä ex-ammattipelaajan Mika Aaltosen.

Lahti keräsi 52, Niinistö 43 ja Aaltonen neljä ääntä.

– Lähikuukausien asia on luoda strategia ja toimintamalli, joka toimii siltana Palloliiton ja suomalaisen elinkeinoelämän välillä, Lahti sanoo.

Uusi puheenjohtaja visioi tuoreeltaan ajatusta kahdet arvokisakarsinnat kestävästä yhteisprojektista esimerkiksi kahdeksan suomalaisen suuryrityksen kanssa.

– Meidän täytyy keksiä tuote ja tarina, joka kiinnostaa. Yksi sellaisista tarinoista on unelmamme pääsystä miesten lopputurnaukseen, Lahti uskoo.

Lahden puheenjohtajapesti kestää vuoden 2020 liittokokoukseen asti. Kotimaisen jalkapallon kattojärjestön edellinen nokkamies, tehtävässään syksyllä 2012 aloittanut Pertti Alaja kuoli viime elokuussa.

Väliaikaisesti puheenjohtajana työskennellyt Markku Lehtola puolestaan jäi sivuun puheenjohtajistosta.

– Jalkapallo tuottaa monenlaisia elämyksiä. Se lienee lajin suosion salaisuus. Haluan osaltani varmistaa, että luomme liikunnan riemua ja entistä suurempia elämyksiä suomalaisen jalkapallon kautta, Lahti vakuuttaa.

Lahdesta tulee Palloliiton 16. varsinainen puheenjohtaja. Hän on käyttänyt KuPSiin vuosien saatossa runsaasti omia rahojaan.

Jalkapalloliigan puheenjohtajana Lahti työskenteli neljän vuoden pituisen jakson 1997–2001. Hän on ollut myös aiemmin Palloliiton puheenjohtajavaalissa ehdolla. Erityistä pelaajataustaa Lahdella ei ole.

Lahti aikoo jatkaa KuPSin omistajana mutta luopua seuran hallituksen puheenjohtajuudesta. Lisäksi hän jättää jalkapalloliigan varapuheenjohtajuuden ja hallituksen paikkansa.

– KuPS tarvitsee taloudellista tukeani. Jos Palloliiton puheenjohtajana tulee eturistiriitakysymyksiä, jäävään itseni niistä päätöksenteoista, hän kommentoi rooliaan puheenjohtajana ja liigaseuran omistajana.

Niinistö korosti kampanjassaan jalkapallon yhteiskunnallista merkitystä esimerkiksi syrjäytymisen ehkäisemisessä, maahanmuuttajien kotouttamisessa ja lasten sekä nuorten liikuttamisessa.

– Minun on helppoa yhtyä Villen esille nostamiin teemoihin. Myös Mika toi keskusteluun oman kulmansa, Lahti jakoi tunnustusta Niinistölle ja Aaltoselle.

Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Palloliiton varapuheenjohtajaksi äänestettiin ex-maajoukkuepelaaja Katri Mattsson (o.s. Nokso-Koivisto). Toisena varapuheenjohtajana jatkaa Kaarlo Kankkunen.

Samalla nuijittiin pöytään Seurojen Palloliitto -kehitysohjelma, jossa pyritään suuntaamaan resursseja hallinnosta seuroille ja kenttätyöhön sekä tehostamaan liiton päätöksentekoa.

Palloliiton organisaatiota tsaarinaikaiseksi kuvaillut Lahti antaa hankkeelle tukensa. Suuret organisaatiomuutokset herättävät aina myös soraääniä.

– Eri mieltä olevien mielipidettä on kuunneltava, ja toivon pystyväni yhdistämään eri osapuolet, Lahti sanoo.

 

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut