Palloliiton puheenjohtajaehdokkaat haluavat resursseja kenttätyöhön: ”Organisaatio on tsaarin ajalta"

"Ehdotan rahaston perustamista vähävaraisten lasten ja maahanmuuttajien harrastuksen tukemiseen ja lupaan lahjoittaa mahdollisen 30–40 000 euron vuotuisen puheenjohtajanpalkkioni tähän rahastoon", Ari Lahti sanoo. Juha Poutanen

STT

Suomen Palloliiton puheenjohtajaehdokkaat Mika Aaltonen, Ari Lahti ja Ville Niinistö haluavat lisää resursseja seuroille ja muun muassa valmentajakoulutukseen.

– Suomalainen jalkapallo on ison uudistamistarpeen edessä. Resursseja on siirrettävä hallinnosta kenttätyöhön, vihreiden kansanedustaja Niinistö sanoi jalkapallotoimittajien Pallo-Koplan järjestämässä vaalitentissä Helsingissä.

Linjaus käy yksi yhteen niin sanotun Seurojen Palloliitto -hankkeen kanssa, jossa byrokratiaa pyritään vähentämään ja katsetta suuntaamaan ruohonjuuritasolle.

Muun muassa valmentajakoulutukseen on luvassa lisää rahaa.

Pankkiiri ja KuPSin pääomistaja Lahti on sitä mieltä, että suomalainen jalkapallo on rahavirroilla mitattuna paha alisuorittaja.

Hänen mukaansa elinkeinoelämää lähentymällä suomalaiseen jalkapalloon on mahdollista saada nykyistä runsaasti enemmän rahaa.

– Palloliiton organisaatio ja hallintomalli ovat liian raskaita. Organisaatio on tsaarin ajalta. Päällekkäistä tekemistä on liikaa.

Tulevaisuudentutkija ja ex-ammattipelaaja Aaltonen on Palloliiton taloudesta hieman eri mieltä kuin Lahti.

– Palloliiton talous on ihan hyvässä kunnossa. Jalkapallo voi kehittää yhteiskunnan arvopohjaa, hän tiivisti.

Kolmikko on samaa mieltä siitä, ettei puheenjohtajuuden tarvitse olla täysipäiväinen palkkatyö. Tällä hetkellä kyse on luottamustoimesta.

– Ei tarvitse olla täysipäiväinen pesti, mutta aikaa tähän täytyy käyttää runsaasti, Niinistö sanoi.

Uusi puheenjohtaja valitaan 20. tammikuuta ylimääräisessä liittokokouksessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut