Liigaseura voitti rahakiistan - entiset pelaajat ja valmentaja jäävät ilman bonusta

Janne Niiranen

Jääkiekkoseura KooKoon taustayhtiö KooKoo Hockey Oy on voittanut Itä-Suomen hovioikeudessa rahakiistan joukkueen entistä päävalmentajaa ja pelaajia vastaan.

Kiistan juuret ovat keväässä 2014, kun KooKoo voitti Mestiksen ja haki paikkaa SM-liigaan. Joukkueen entinen päävalmentaja ja seitsemän pelaajaa katsoivat, että heille kuuluu sopimuksiin kirjattu bonus sarjanoususta. Tuolloin seuran toimintaa pyöritti Kouvolan edustuskiekko ry. Sen toiminta siirtyi KooKoo Hockey Oy:lle toukokuussa 2015. Yhtiö kieltäytyi maksamasta bonuksia, koska valmentajan ja pelaajien sopimukset yhdistyksen kanssa olivat päättyneet keväällä 2014, eivätkä pelaajat ole siirtyneet vanhoina työntekijöinä yhtiön palvelukseen.

Kymenlaakson käräjäoikeuden mielestä liiketoiminnan siirto hoidettiin tarkoituksella niin, ettei yhtiö joutunut maksamaan bonuksia. Se tuomitsi toukokuussa 2016 KooKoo Hockey Oy:n maksamaan bonuksia yhteensä 55 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 21 000 euroa.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että työsuhteet olivat päättyneet ennen liiketoimintasiirtoa, minkä vuoksi sopimukset ja niiden velvoitteet eivät siirtyneet osakeyhtiölle. Hovioikeus vapautti yhtiön bonuksien maksamisesta ja määräsi valmentajan ja pelaajat korvaamaan KooKoon oikeudenkäyntikuluja yli 27 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut