CAS:lla saattaa olla julkaisematonta tietoa Johaugin tapauksesta

Johaug kuvattiin Italiassa 22. elokuuta. Ruud Vidar / Lehtikuva

STT

Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin pääsihteeri Harri Syväsalmi muistutti CAS:n tiistaina julkistaman päätöksen jälkeen, että välimiestuomioistuimen päättäjillä saattaa olla päätöksensä tukena myös edelleen julkistamatonta tietoa.

– CAS totesi päätöksessään, ettei urheilijalla ollut merkittävää tuottamusta asiassa. Tällöin rangaistusasteikko on Maailman antidopingsäännöstön mukaan 12–24 kuukautta. Päätös osuu puoliväliin tätä asteikkoa ja on perusteltavissa, Syväsalmi kommentoi päätöstä Suekin tiedotteessa.

– CAS:lla on ollut kaikki tarvittava tieto päätöksensä tueksi, ja sillä saattaa olla myös tietoja, joita ei ole esitelty julkisuudessa.

Urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS on urheilujärjestöistä riippumaton valitus- ja muutoksenhakuelin. CAS:n välimiesoikeus muodostuu joko yhdestä tai kolmesta lakimiehestä.

Johaugin tapauksessa lakimiehiä oli kolme. Kansainvälisen hiihtoliiton valitsemana lakimiehenä käsittelyyn osallistui Suomen valvontalautakunnan puheenjohtaja Markus Manninen.

CAS julkisti Johaug-päätöksensä tiistaina tyypillisesti niukoin perusteluin. Tuomioistuin voi perustella päätöstään laveammin urheilijan luvalla. Lisäselvitys on ollut tapana antaa noin kaksi viikkoa päätöksestä.

Johaug on korostanut toistuvasti haluaan käsitellä tapaus avoimesti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut