Jokerit valmis kimaltelevaan juhlakauteensa

Toimitusjohtaja Timo Karhunen (oik.) ja pelaaja Peter Regin jääkiekon KHL-liigassa pelaavan Jokereiden kauden avauksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 21. elokuuta 2017. Linda Manner / Lehtikuva

TOMI SIREN / STT

Jokerien 50-vuotisjuhlavuosi ja helsinkiläisseuran neljäs KHL-kausi on ennakkonäkymiltään täynnä kimallusta.

Helsinkiläisjoukkue on toista kauttaan mestariluotsi Jukka Jalosen komennossa. Uudet pelaajahankinnat ovat maajoukkuetason miehiä Sami Lepistöstä lähtien ja nuoria tähtilupauksia, esimerkkinä Eeli Tolvanen.

– Konferenssifinaali eli liigassa neljän parhaan joukkoon eteneminen olisi erinomaista, sanoo Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Suomalaisyleisön nälkä menestymiseen tiedetään, sillä kannattajat seuraavat herkemmin voittajia kuin muita.

– Ensimmäisellä KHL-runkosarjakaudellamme saavutimme lähes 11 000 katsojan keskiarvon, viime kaudella se oli 10 100. Nyt 11 000:n keskiarvo on kunnianhimoinen, mutta uskomme, että se on realistinen tavoite, Kohonen sanoo.

Jokerit on onnistunut ymppäämään juhlakaudelleen myös kaukalon ulkopuolista loistoa.

– Areenassa ovat uudet laserluokan videotykit. Jäähän pystytään projisoimaan korkeatasoista kuvaa esimerkiksi alkushow'ssa, valmentaja Jalonen sanoo.

Rahoitus ja tulokset

Jokerien alkutaival KHL:ssä varmistettiin kolmevuotisella tukirahoituksella, joka mahdollisti vuosittaiset miljoonaluokan liiketaloudelliset tappiot. Nyt sitoumuksin on taattu seuraavat viisi sesonkia.

– Olemme tärkeä osa KHL:ää. (Pietarin) SKA ei tulisi pelaamaan meitä vastaan ulkoilmaottelua Helsinkiin, jos näkyvyydellämme ei olisi isoa roolia liigassa, Kohonen sanoo.

Jokerien KHL-kausi alkaa kahdeksan ottelun vieraspelikiertueella. Ensimmäinen kamppailu koittaa jo keskiviikkona.

– Tämä antaa mahdollisuuden joukkueelle olla tiiviisti yhdessä ja hitsautua yhtenäiseksi. On enemmän aikaa käydä asioita yhdessä läpi, Jalonen linjaa.

KHL:n harjoituskauden ylivertainen ykkönen Moskovan TsSKA ei kokenut ainuttakaan häviötä. Jokerit päätyi 27 joukkueesta sijalle 19 saldonaan seitsemästä pelistä kolme voittoa ja neljä tappiota. Maaliero oli 13–16.

– Työmaata riittää vielä. Parasta on ollut alivoima, nyt pitää saada viisikkopeli uomiinsa, Jalonen arvioi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.