Pekka Virta debytoi Lukon penkin takana: "Lukkoa ollaan herättämässä uudelleen henkiin"

KalPan ex-päävalmentaja Pekka Virta on nyt Rauman Lukon leivissä. Roni Rekomaa / Lehtikuva

ASKO TANHUANPÄÄ / STT

Kotimaisen jääkiekkokauden perinteisesti aloittava Rauman Lukon Pitsiturnaus ei tarjonnut tänäkään vuonna pelillisiä hienouksia, mutta kovaa yritystä ja taistelua samoin kuin hienoja yksilösuorituksia se tarjosi. Ja ennen kaikkea positiivisia kommentteja niin valmentajilta, pelaajilta kuin katsojiltakin.

– Pitsiturnaus on joukkueille hyvä avaustesti heti ensimmäisen yhteisen treeniviikon päätteeksi. Pelistä näkee paljon paremmin kuin treeneistä, mihin asioihin pitää panostaa. Siitä näkee, missä ollaan niin hyvässä kuin huonossakin mielessä sekä joukkueena että yksilöinä, Porin Ässien päävalmentaja Jyrki Aho tiivisti.

– Lukolle oma turnaus on jopa vielä tärkeämpi kuin vastustajille. Nyt on mahdollisuus tarjota positiivista tunnetta ja nostaa yhteistä henkeä. Tiivis ja halukas joukkue pystyy näyttämään kannattajilleen, että Lukkoa ollaan herättämässä uudelleen henkiin, sanaili puolestaan Lukon uusi käskijä Pekka Virta.

Turnauksessa mukana olleiden joukkueiden voimasuhteista Pitsiturnaus ei kertonut kovinkaan paljoa, sillä kokoonpanoista puuttui vielä useampia profiilipelaajia. Esimerkiksi turnausvoittoa puolustanut TPS lähti matkaan ilman Henrik Tallinderia, Ilkka Heikkistä, Eric Perriniä, Tomi Kalliota ja Ilari Filppulaa.

– Kokeneiden pelaajien poissaolo antaa aina nuoremmille mahdollisuuden todistaa osaamistaan. Meillä esimerkiksi Jesperi Kotkaniemi sai näyttää, millainen potentiaalipoika hän oikein on, Ässien Aho ilmoitti.

– Pelaaminen antaa aina enemmän kuin pelkkä harjoittelu. Nyt kerätään sitä satoa, minkä eteen on tehty kesällä töitä, muistutti Winnipeg Jetsin tämän kesän ykkösvaraus Kristian Vesalainen, joka pelaa alkavan kauden HPK:n paidassa.

 

 

Järjestyksessään 24:nnen Pitsiturnauksen mielenkiintoisin nimi ei ollut Vesalainen eikä kukaan muukaan jäällä esiintynyt NHL-varaus. Turnauksen kiinnostavin tyyppi löytyi nimittäin SaiPan vaihtopenkin takaa, missä vuoden 1995 maailmanmestari Tero Lehterä teki debyyttinsä liigajoukkueen päävalmentajana.

– Meidän kesäharjoittelumme on ollut epätraditionaalista keskimääräiseen suomalaiseen harjoittelukulttuuriin verrattuna. Ehkä räkää on säästetty enemmän syksyyn, Lehterä kertoi linjastaan.

Raumalla nähtiin sellainenkin ihme kuin maalivahdin tekemä maali. Asialla oli Lukon Kaapo Kähkönen, joka on onnistunut samassa tempussa jo kahdesti aikaisemminkin.

– Joskus joukkueen yhteistreenien jälkeen olen jäänyt niitä harjoittelemaan, Kähkönen myönsi.

Turnauksen loppuotteluun selvisivät Vaasan Sport ja Turun Palloseura, ja voiton vei lopulta TPS maalein 6–3. TPS:n tehopelaajat finaalissa olivat kaksi maalia viimeistelleet hyökkääjät Jasper Lindsten ja ruotsalainen Erik Nyström.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut