Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänestyksessä kolmanneksi sijoittunut Potkonen tekee jo taustatyötä seuraaviin olympialaisiin

Heinävedellä ja Varkaudessa lapsuutensa viettäneen Mira Potkosen uskomaton vuosi 2016 sai päätöksen Vuoden kolmanneksi parhaana suomalaisurheilijana.

– Viime tammikuussa tähän aikaan kuntoutin polveani Kroatiassa.

– Vuosi on ollut mahtava. Silti jalat pysyvät yhä tiukasti maassa. Salilla on ihan sama meininki, Rion kesäolympialaisten ainoa suomalaismitalisti naurahti.

Alle 60-kiloisten painoluokassa otteleva Potkonen on vuoden 2016 sisullaan osoittanut olevansa jokaisen apurahaeuron arvoinen. Hän on todiste siitä, mitä tapahtuu, kun vuosien uurastuksen jälkeen vihdoin pääsee keskittymään olennaiseen, eli elämään urheilijana 24/7.

– Luotimme valmentajamme kanssa koko ajan, että kipuan vielä montusta ylös, Potkonen totesi.

Tampereen Voimailuseuraa edustavalle Potkoselle Rion olympiafinaalista jääminen ei riittänyt. Menestysnälkä urheilijana ei loppunut pronssiin. Hän aikoo jatkaa uraansa vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisiin asti.

– Uusi treenikauteni alkoi pari viikkoa sitten. Aina on parannettavaa ja eteenpäin pitää mennä. Kun pääsen voittajana pois, voin olla tyytyväinen.

Tätä vuotta Potkonen kuvailee tiukaksi treenivuodeksi, samanlaiseksi kuin Rion kesäolympialaisia edeltänyttä vuotta 2015.

– Kiersimme silloin todella paljon ja teimme taustatyötä. Päätähtäin on Tokiossa. Se lukee ainakin päässäni.

Tiistaina Potkonen aikoi kuitenkin juhlia.

– Muiden urheilijoiden kanssa lajista riippumatta on aina hauskaa vaihtaa muutama sana.