Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Pasanen keilasi kolmanneksi Ballmasterissa

Porilaista Giantsia edustava Sanna Pasanen sijoittui kolmanneksi arvostetussa Ballmaster Open -keilailuturnauksessa. Helsingin Talin keilahallissa pelattu turnaus on osa keilailun Euroopan-kiertuetta.

Pasanen, 22, eteni niukasti sunnuntaina pelatun loppukilpailun 4. vaiheeseen, jossa hän peittosi ensin Tanskan Carsten Hansenin lukemin 225–211. Seuraavalla kierroksella Pasanen taipui Singaporen ammattilaiskeilaaja Jazreel Tanille 214–222.

– Aikamoinen rupeama tämä oli. Pääsin toista kertaa Ballmasterin finaaliin ja ensimmäistä kertaa 12 parhaan joukkoon, Pasanen kertoi.

– Yhdeksännessä ruudussa, jos olisi kymppi kaatunut niin olisin päässyt vielä jatkamaan. Se jäi harmittamaan, mutta muuten olen iloinen suorituksistani.

Pasasen lisäksi 12 parhaan joukkoon selvisivät suomalaisista myös Osku Palermaa, Santtu Tahvanainen ja Sami Konsteri.

– Pelasin koko ajan omaa peliä, enkä ollut tietoinen muiden tuloksista. Lisäksi paikkaaminen on yksi vahvuuksistani, Pasanen kertasi menestysreseptiään.

Pasasen urakka alkoi torstaina karsinnoissa. Kilpailupäiville kertyi pituutta jopa yli kymmenen tuntia, joten vireystilasta täytyi pitää huolta oikeanlaisella neste- ja ravintotankkauksella.

– Koko ajan täytyy syödä jotain ja nestettä pitää myös nauttia. Tässä lajissa liike on toispuoleinen, joten pitkät päivät alkavat tuntua.

Pasasen tämän vuoden päätavoite on Kuwaitissa joulukuussa järjestettävät miesten ja naisten yhteiset MM-kilpailut. Pasanen harjoittelee keilausta tai tekee lajiin kuuluvia fysiikkaharjoitteita joka päivä.

– Keilaus on iso osa elämää.

 

 

Turnausvoiton ratkaisseella viimeisellä kierroksella Jazreel Tanhävisi maajoukkuetoverilleen Daphne Tanille 225–232.

– Olemme hämmästyneitä menestyksestämme, mutta olemme tehneet kovasti töitä. Keilailu on ainoa asia elämässämme, toista kertaa Suomessa kilpaillut Daphne Tan naurahti.

Tanista tuli Ballmasterin historian kolmas naisvoittaja. Aiemmat ovat vuodelta 1994 Leena Pulliainen ja vuodelta 2001 Piritta Kantola.