Ampumahiihtotähti uskoo Johaugia: "Joutuu maksamaan Sundbyn takia"

Ranskalainen Martin Fourcade pitää Johaugille esitettyä rangaistusta erittäin kovana.

Outi Laatikainen

Ranskalainen ampumahiihtotähti Martin Fourcade uskoo dopingista kärähtäneen norjalaishiihtäjän Therese Johaugin selitykseen. Johaug kärähti syksyllä anabolisesta steroidista clostebolista ja selitti käyttäneensä ainetta sisältänyttä voidetta – jonka pakkauksessa on selvä varoitus dopingista – auringon polttamiin huuliinsa. Norjan antidopingkomitea uskoo, että Johaugille sattui vahinko, ja on esittänyt tähdelle 14 kuukauden kilpailukieltoa.

Norjan TV2 kertoo, että Fourcade on keskustellut Johaugin kanssa ja uskoo naisen kertomukseen.

– Uskon, että hän on syytön. Tai ehkä on vaikeaa sanoa, että täysin syytön, kun on saanut elimistöönsä dopingia, mutta uskon siihen, mitä hän sanoo. Mielestäni rangaistus on erittäin, erittäin kova, Fourcade sanoo Norjan TV2:lle.

Ampumahiihtäjä arvelee, että Johaug joutuu kärsimään norjalaisen mieshiihtotähden Martin Johnsrud Sundbyn takia. Sundby sai kesällä kahden kuukauden kilpailukiellon liiallisesta astmalääkkeen käytöstä.

– Pelkään, että Johaug joutuu maksamaan Sundbyn lievän tuomion takia, Fourcade sanoo Norjan TV2:lle.

Johaug asetettiin väliaikaiseen kilpailukieltoon lokakuussa. Jos hänen rangaistuksensa pysyy 14 kuukaudessa, hän pääsee kilpaladuille joulukuussa 2017. Näin hänellä olisi mahdollisuus päästä viivalle myös seuraavissa talviolympialaisissa Etelä-Korean Pyeongchangissa helmikuussa 2018.

Sekä Fourcade, 28, että Johaug, 28, ovat menestyneet lajeissaan erinomaisesti. Fourcade on kaksinkertainen olympiavoittaja, kymmenenkertainen maailmanmestari ja viisinkertainen maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja. Johaug on olympiavoittaja, seitsenkertainen maailmanmestari ja kaksinkertainen maailmancupin kokonaiskisan voittaja.

Lähde: Norjan TV2

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut