Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mira Potkonen varmisti EM-mitalin!

Nyrkkeilijä Mira Potkonen on napannut tänä vuonna jo kolme arvokisamitalia. Tämä varmistui lauantaina, kun Potkonen voitti puolivälieränsä EM-kilpailuissa Bulgarian Sofiassa.

Aiemmin tänä vuonna Potkonen on saavuttanut pronssia sekä Rion olympialaisissa että Kazakstanin MM-kehässä. EM-mitalin väri ei ole vielä tiedossa, sillä Potkonen jatkaa urakkaansa tiistaina välierissä. Lauantaina varmistui kuitenkin vähintään EM-pronssi.

– Kolme arvokisamitalia samana vuonna on aivan huikea juttu. Oikeastaan se on ihan järjetöntä, hehkutti Potkosen valmentaja Maarit Teuronen.

60-kiloisten EM-puolivälierässä perheenäiti Potkonen, 36, pehmitti ukrainalaisen Julia Tsiplakovan. Kotimaasta suojattinsa otteita tarkkaillut Teuronen löytää kuitenkin Potkosen otteista parannettavaa.

– EM-kisoissa ei ole nähty vielä aivan parasta Miraa. Ei ole ollut sellaista meininkiä kuin esimerkiksi olympialaisissa oli. En nyt sanoisi, että voitot ovat tulleet rutiinilla, mutta uskon, että hän pystyy parantamaan kokonaisuutena vielä paljon, Teuronen tuumi.

 

 

Tiistaina välierissä vastaan asettuu englantilainen Sandy Ryan. Teurosen mukaan Potkosen pitäisi pyrkiä välierässä keskittymään ottelun aikana paremmin kuin aiemmissa EM-otteluissa on nähty.

– Jotenkin hänen ajatuksensa ovat vaikuttaneet harhailleen matsien aikana. Ajatus tekemisestä on hajonnut, asento on ollut ajoittain huono ja kädet ovat roikkuneet, Teuronen analysoi.

Miten kuvailisit Potkosen tulevaa vastustajaa?

– Ryan on pidempi kuin Mira. Miran täytyy käyttää nopeuttaan hyväkseen. Tuleva ottelu vaatii Miralta terävää ja nopeaa toimintaa heti alusta asti. Niin ettei vastustaja kerkeäisi mukaan, Teuronen vastaa.  

Aiemmilla tämän vuoden saavutuksillaan Potkonen on jo ansainnut kutsun Linnan juhliin sekä saanut palkintotontin kotikaupungiltaan Nokialta.