Laineen, Puljujärven ja Ahon tulot pomppasivat NHL:ssä

Patrik Laineen NHL-tulokassopimus on 925 000 dollaria kaudesta. Laineella oli viime vuonna verotettavia ansiotuloja lähes 30 000 euroa. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT

Täksi kaudeksi NHL:ään siirtyneet jääkiekkoilijat Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho tienaavat Pohjois-Amerikassa selvästi enemmän kuin viime vuonna Suomessa pelatessaan.

Laineella oli viime vuonna verotettavia ansiotuloja lähes 30 000 euroa, Puljujärvellä runsaat 88 000 euroa ja Aholla runsaat 52 000 euroa. Kolmikolla ei ollut pääomatuloja.

Eliteprospects.com -sivuston mukaan Laineen ja Puljujärven NHL-tulokassopimukset ovat 925 000 dollaria kaudesta. Ahon sopimus on NHL:n mukaan 832 500 dollaria kaudessa NHL:ssä ja 70 000 dollaria, jos hän pelaa AHL:ssä. Aho sai myös 277 500 dollarin allekirjoitusbonuksen. Lisäksi NHL-sopimuksiin voi sisältyä huomattavia bonuksia suoritusten mukaan.

NHL:n mukaan Laine voi tienata kaudessa jopa 2,65 miljoonaa dollaria bonuksina, mikä nostaisi hänen vuosipalkkansa 3,575 miljoonaan dollariin.

Katso Pohjois-Savon ja koko maan kovatuloisimmat Savon Sanomien verokoneesta täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.