Uusi KuPS-valmentaja Honkavaara: Omille kasvateille on annettava paremmat mahdollisuudet

Jani Honkavaara tarttuu innolla haasteeseen KuPSin uutena päävalmentajana. Jussi Nukari

Matti Hannula

Kuopion Palloseura katkaisi kuuden ottelun voitottomien pelien putkensa Veikkausliigassa, kun Helsingin IFK hävisi kotonaan 0–2 (0–1). KuPSin maaleistavastasivat Gbolahan Salami 14. ja Petteri Pennanen 83. minuutilla. Salamille osuma oli kauden 13:s.

Elokuun lopulla, kun KuPS vieraili edellisen kerran Helsingissä, se oli vielä hyvin mukana mitalitaisteluissa. Silloin isäntä-HJK katkaisi savolaisten kolmen pelin voittoputken. Sen jälkeisistä kahdeksasta pelistä KuPS on kuitenkin ottanut vain kahdeksan pistettä. Tuorein voitto ennen eilistä oli syyskuun 9. päivältä, kun IFK Mariehamn hävisi Kuopiossa 2–1.

KuPSin ote kirposi siis tänäkin syksynä. Sen seurauksena HIFK-peli oli päävalmentaja Marko Rajamäelle viimeistä edellinen KuPSin peräsimessä. Hänen sopimustaan ei jatkettu, ja tilalle astuu heinäkuussa HIFK:n päävalmentajan paikalta potkut saanut 40-vuotias Jani Honkavaara. Sopimus on muotoa 1+1. Tähän mennessä vain pääkaupunkiseudulla valmentaneelle Honkavaaralle muutto Kuopioon on iso askel.

– Hyvillä mielin lähden, vakuutti Töölön jalkapallostadionin katsomossa KuPSin kiusantekoa katsellut Honkavaara. Hän on ehtinyt tämän syksyn työskennellä siviilityössään äidinkielenopettajana.

– Palasin elokuussa lehtorin hommiin, kun virkavapaani päättyi. Nyt jätän taas siviilityöt ja kevään ajaksi myös perheeni, kertoo Honkavaara, jonka uusi pesti alkaa joulukuun alussa.

Honkavaaralla oliensin virityksiä synnyinkaupunkinsa Seinäjoen lippulaivaan, Simo Valakarin apuvalmentajaksi. Äskeisellä maaottelutauolla neuvottelut KuPSin kanssa varsinaisesti käynnistyivät.

Honkavaara näkee tulevan työnsä suurena mahdollisuutena.

– Kuopio on iso jalkapallokaupunki. Satsauksista huolimatta menestys on viime vuosina kiertänyt, Honkavaara toteaa.

– KuPSilla on hyvä juniorityö. Sen pohjalta on koko seuraa vietävä eteenpäin.

Honkavaara pääsee hyvin osallistumaan KuPSin ensi kauden joukkueen rakentamiseen, sillä vain muutamalla pelaajalla on sopimus valmiina.

– Lähtökohtana on maltillinen muutos pitkäjänteisyyteen perustuen, hän sanoo.

– Seuran strategiassa on tavoitteena olla mahdollisimman savolainen joukkue. Mutta jalkapallo on kansainvälinen peli, Honkavaara korostaa.

– Ensin on tiedettävä, minkälaista peliä joukkueen on tarkoitus pelata. Sitten on katsottava, minkälaisia pelaajia pelitavan toteuttamiseksi tarvitaan. Toivon, että tämän kauden runko pysyisi mahdollisimman hyvin kasassa. Omille kasvateille on kuitenkin jatkossa annettava aiempaa paremmat mahdollisuudet näyttää osaamistaan, Honkavaara paaluttaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut