MTV: Terrorismitutkijan mukaan Isis saattaa iskeä jalkapallon EM-kisoihin

Isis on kärsinyt tappioita, joiden vuoksi sen on arvioitu suunnittelevan näyttäviä terrori-iskuja Eurooppaan.

Jalkapallon EM-kisat alkavat kesäkuun 10. päivänä. Pariisin Saint-Denisin stadion on yksi urheilutapahtuman areenoista. ETIENNE LAURENT / EPA

Iida Muhonen

Tutkijaupseeri Antti Paronen arvelee MTV:n haastattelussa, että Isis saattaa suunnitella terrori-iskuja Eurooppaan, esimerkiksi jalkapallon EM-kisoihin Ranskaan.

Isis on kärsinyt viime aikoina tappioita, joiden vuoksi sen on arveltu suunnittelevan näyttäviä terrori-iskuja uusien jäsenten värväämiseksi.

– Toki tämä on turvallisuusviranomaisten tiedossa ja he tekevät kaikkensa, ettei tällaista iskua pääsisi tapahtumaan. Luontevaa on, että kun Isis joutuu uhatuksi ja yhä ahtaammalle, sitä mukaa myös puheet ja uhkaukset lisääntyvät, Paronen sanoo.

– Se ei välttämättä suoranaisesti tarkoita, että iskut lisääntyisivät tai iskuteho kasvaisi tai muuttuisi.

Turvallisuusviranomaiset ovat varuillaan Pariisin ja Brysselin iskujen jäljiltä.

– Vaikuttaa siltä, että turvallisuusviranomaiset erityisesti keskisessä Euroopassa ottavat tilanteen varsin tosissaan. Täyttä varmuutta ei pystytä terrori-iskujen estämisestä antamaan, se on yksinkertaisesti mahdotonta.

Lähde:

MTV

 

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut