Nuorten MM-kisat Suomessa oli menestys

Tuttu näky Suomen peleistä. Megakokoiset pahvikasvot Patrik Laineesta ja Jesse Puljujärvestä. Markku Ulander

Outi Poikonen

Yli 200 000 katsojaa paikan päällä ja puoli Suomea television ääressä rakastui Pikkuleijoniin.

1. Aitoa urheilutunnelmaa ilman MM-kisoihin yhdistettyä vappuleimaa.

Jääkiekkoliitolle on sadellut pitkin kisoja kiitosta otteluiden pääsylippujen hinnoista. Kerrankin Suomessa järjestetty jääkiekkotapahtuma oli hinnoiteltu myös lapsiperheiden lompakkojen ulottuville.

Tämä näkyi hallissakin aitona sporttitunnelmana, kun pienet juniorit pääsivät hurraamaan vähän isompia junioreita ilman oluenhuuruista taustamölyä.

– Meidän lähtökohta ei ollut eikä ole taloudellinen tulos vaan jääkiekon promoaminen, nuorten jääkiekon esille tuominen, sen fiiliksen esilletuominen, kisojen pääsihteeri Timo Bäckman sanoo Jääkiekkoliiton uutisessa.

2. Ennätysmäiset yleisömäärät

Nuorten jääkiekkoilijoiden otteet saivat Helsingin jäähallit pullistelemaan katsojista. Suomen kaikki pelit myytiin loppuun hyvissä ajoin ennen turnauksen alkamista. Lippuja myytiin yli 200 000, määrä on ennätys Euroopassa järjestetyissä nuorten MM-kisoissa.

3. Koko kansa suosikeiksi nousseet häkkipäät

Näihinkin kisoihin vielä alaikäiset ristikko kasvoillaan pelanneet Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi näyttivät jäällä sellaista ”pellaamisen” mallia, että heidän otteitaan on läpi kisojen ihastelleet niin suomalaismummot kuin tarkkasilmäiset pelaaja-agentit NHL:stä.

Pikkuleijonat osoitti, että suomalaisessa jääkiekossa on kääntynyt uusi, hymyilevä sivu, joka ei pelkää heittäytyä ruotsalaismedian haastattelussakaan.

4. Rohkeus maalintekoon

Veivaa, kaivaa, kieputtaa. Näissä kisoissa ei pelätä pitää kiekkoa ja yrittää. Nuorten pelit viihdyttävät ja imevät mukaansa vähän kokemattomankin katsojan. Kun seuraavat kisat tämän vuoden lopussa käynnistyvät Kanadan Montrealissa ja Torontossa herätään Suomessakin varmasti entistä useammassa taloudessa keskellä yötä jännäämään Pikkuleijonia.

5. Leijona-paitojen jäädytykset

Pikkuleijonienkin idolit Saku Koivu, Jere Lehtinen, Ville Peltonen ja Teemu Selänne saivat maajoukkuepaitansa Helsingin areenan kattoon suomalaisittain harvinaisen juhlallisissa tilaisuuksissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.