KalPa-kasvatti lähtee Aasian liigaan – Agentti: "Sarja on parempi kuin suomalaiset uskovat"

Puolustaja Mikko Kukkonen ei jäänyt suremaan edellisen seuransa Bluesin raunioille, vaan viime kauden Bluesin kapteeninakin pelannut KalPan kasvatti siirtyy Aasian liigaan.

– Kukkonen on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen High1 Ice Hockeyn Teamin kanssa, kertoo hänen agenttinsa Osmo Rantakari.

Siilinjärvellä syntynyt Kukkonen sai kiekko-oppinsa KalPassa, jossa hän pelasi Liigaa vuodet 2006–2013 ennen siirtoaan Ilvekseen ja edelleen Bluesiin. Liigassa hänelle kertyi 439 ottelua tehoin 16+50.

28-vuotiaan Kukkosen High1 pelaa kotiottelunsa Goyangissa ostoskeskuksessa sijaitsevassa jäähallissa, jonka ympäriltä löytyy isojen automerkkien Hyundain ja Kian laitoksia.

Aasian liigassa pelaa kymmenen joukkuetta, joista neljä on Koreasta ja saman verran Japanista. Lisäksi mukana on kiinalainen Shanghai sekä venäläiseltä Sahalinin saarelta oma joukkueensa.

– Aasian liiga on suomalaisille kohtalaisen tuntematon, mutta on siellä meikäläisiä pelannutkin. Esa Tikkanenkin kävi kauden pelaamassa Koreassa, kertoo Rantakari.

NHL-tähti Tikkanen oli Anyang Hallin pelaajavalmentaja kaudella 2005–2006. Seura on Aasian eliittiä, sillä se oli viime keväänä runkosarjan voittaja ja lopulta mestarikin lyötyään Sahalinin loppuottelussa.

Rantakari on tutustunut Aasian liigaan ja pystyi suosittelemaan sitä uutta seuraa miettineelle Kukkoselle.

– Sarja on parempi kuin suomalaiset uskovat. Se vastaan kotoisen Mestiksemme huipputasoa, sanoo otteluja paljon nauhalta seurannut pelaaja-agentti.

– Aasiassa panostetaan nyt jääkiekkoon, sillä Etelä-Koreassa 2018 pelattavat olympiakisat on tuoneet lisää mielenkiintoa ja edelleen jättifirmoja joukkueiden tukijoiksi. Sarja on suomalaiselle pelaajalle taloudellisesti hyvä, ja tasoa jäällä nostavat lukuisat pohjoisamerikkalaiset pelaajat.

Kun Rantakarin mukaan ulkomaisia pelaajia odottaa aasialainen täsmällinen huolenpito arvovieraista, niin hän uskoo Kukkosen viihtyvän uudessa seurassaan.

Kiinassa on koottu hyvin suomalaisväritteinen seura Pekingiin aloittamaan ensimmäistä kauttaan KHL-liigassa.

Rantakari arvioi, että KHL:n laajeneminen Koreaan ja Japaniinkin on mahdollista.

– Poliittinen tilanne on nyt hankala KHL:n kasvulle näihin maihin, sillä niillä on perinteisesti läheiset välit Yhdysvaltoihin. Nykyiset Venäjää kohtaan suunnatut talouspakotteet vaikuttavat taustalla, arvioi Osmo Rantakari.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut