Budolajeja tehdään tutuiksi Kuopiossa

Kuopion danit ry:n harjoituksia vetämässä Teemu Rissanen. Olli Herranen

Kari Leskinen

Kuopion danit ry on 16 budolajin yhteinen kattojärjestö. Yhdessä Kuopion kaupungin kanssa se tarjoaa kymmenen harjoituskerran tutustumisen viiteen eri budolajiin. Näin ensimmäisellä kerralla lajit ovat aikido, hokutoryo jujutsu, judo, taekwondo ja taiji. 28 euron hintaan kullekin lajille on varattu kaksi harjoituskertaa.

 

Danien ja kaupungin yhteistyö on kädenojennus liikunnallisille ihmisille.

Nyt meneillään olevalle tutustumiskierrokselle on edelleen mahdollisuus osallistua. Jujutsun jälkeen tutustutaan taijiin Hyvinvointikeskus Hytkessä torstaina 11. huhtikuuta kello 16.15 alkaen. Taiji lienee maailman harrastetuin laji, sillä kiinalaiset käyttävät sitä aamuvoimistelunaan.

–Tämä hokutoryo jujutsu on suomalaisen turvallisuusasiantuntija Auvo Niinikedon kehittämä ja tarkoittaa pohjoista suuntaa, kertoo Kuopion danien puheenjohtaja Teemu Rissanen.

–Meillä täällä Kuopiossa eri budolajien suhteet ovat kohtalaisen hyvät, ehkä johtuen yhteistoiminnastamme. Budolajeihin on kasvava kiinnostus, mistä osoituksena Kuopio-hallissa syksyllä pidetty tapahtuma. Se keräsi paikalle kaksi ja puoli tuhatta kiinnostunutta osanottajaa, Rissanen jatkaa.

 

”Haasta itsesi”-kampanja on kerännyt Suurmäentien väestösuojaan paikalle kolmisenkymmentä kiinnostunutta. Paikalle on tultu omien lähtökohtien mukaisesti. Harjoitusten haastavuus on suunniteltu vasta-alkajille ja se taataan, että hiki irtoaa harjoitteiden parissa. Harjoitteisiin kuuluvat alkulämmittely, tekniikkaharjoittelu ja loppujumppa. Mukaan tarvitsee ottaa ainoastaan t-paita, verryttelyhousut, sandaalit ja pyyhe jalkojen pesua varten.

–Minua tässä kiinnosti monipuolinen lajikirjo. Onhan tästä saanut vinkkejä uusiin jumppaliikkeisiin, joita voi hyödyntää jatkossa. Myös mielenvirkistyksenä nämä harjoitteet toimivat hyvin, kertoo aktiivisesti nyrkkeilyä Kuopion Riennossa harrastava Maaria Sahimaa.

Vaikka ”Haasta itsesi”-kampanjassa lähdetäänkin omista lähtökohdista, polku voi viedä aina kilpailutoimintaan saakka.

Viisi lajia, viisi viikkoa ja 10 harjoitusta tulee saamaan jatkoa ensi syksynä.

Silloin vuorossa ovat toiset viisi lajia.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut