Islannin tähtipelaaja näkee tulevaisuuden valoisana

Gylfi Sigurdsson uskoo Islannin tulevaisuuteen jalkapallossa. AFP PHOTO / UEFA

STT

Islannin jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Gylfi Sigurdsson kertoi olevansa ylpeä joukkueestaan Ranskalle kärsitystä 2-5-tappiosta huolimatta.

- Tämä oli fantastinen ja erityinen turnaus meidän kaltaiselle pienelle joukkueelle, hän sanoi.

Sigurdssonin mielestä Islanti luultavasti "ylisuoritti" kisoissa, mitä kukaan ei uskonut etukäteen.

- Se antaa toivoa lapsille Islannissa, että tämä on mahdollista. Toivottavasti pääsemme lopputurnaukseen myös tulevaisuudessa.

Hän uskoo, että Islanti voi lunastaa paikan myös Venäjän vuoden 2018 MM-kisoihin. MM-kisapaikka olisi maalle ensimmäinen. Hän sanoo, että Islannilla on 10-15 hyvässä iässä olevaa pelaajaa ja he odottavat karsintoja innokkaasti.

- Pystymme jatkamaan kehitystämme lähivuosina, ja Islannin tulevaisuudesta tulee kirkas.

Alkulohkon Itävalta-pelissä voittomaalin tehnyt Arnor Ingvi Traustason sanoi, että joukkue laittoi Islannin jalkapallokartalle Ranskan turnauksessa. Puolivälierätappio ei hänen mielestään himmennä joukkueen saavutuksia.

- Olen erittäin ylpeä, kun olen osa tätä ryhmää. Olen saanut ympäri maailmaa viestejä ihmisiltä, jotka ovat meistä ylpeitä. Voimme lähteä turnauksesta onnellisina, hän hehkutti.

Myös Ranskan hyökkääjä Olivier Giroud antoi tunnustusta piskuiselle Islannille. Vaikka Ranska teki peräti viisi maalia, vastustaja ei missään vaiheessa luovuttanut.

- He taistelivat urheasti ja olivat hyvin päättäväisiä. Heillä oli mahtava turnaus, Giroud kommentoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.