Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekon MM-kisoista kaiken olennaisen kertoo Kisalehti!

Pikajuoksija Maria Räsänen lahjoittaa lenkkarinsa Afrikkaan

Kuopiolainen pikajuoksija Maria Räsänen lahjoittaa vanhat lenkkarinsa hyväntekeväisyyteen. Räsäsen lenkkarit lähetetään Afrikan Tansaniaan osana Stadiumin ja Asicsin hyväntekeväisyyskampanjaa.

Kampanjan aikana kuka tahansa voi tuoda vanhat lenkkarinsa kierrätykseen mihin tahansa Stadiumin myymälään kautta maan. Ehjät ja puhtaat lenkkarit lähetetään Tansaniaan LiiKe ry:n toimesta.

Kuluvan vuoden keräyksellä tuetaan erityisesti Etelä-Tansanian Mtwara-Mikindanin maakunnassa sijaitsevien kahdeksan yläasteen tyttöoppilaita.

Kyseisissä kouluissa tyttöjen päättökokeiden tulokset ovat olleet erityisen huonoja ja vain maksimissaan 25 prosenttia tytöistä suorittaa yläkoulun hyväksytyksi. Osassa kouluista alle kymmenesosa suorittaa opintonsa hyväksytysti.

Liikunnan, terveyskasvatuksen ja tasa-arvotyön avulla pyritään vahvistamaan sekä tyttöjen että heidän perheidensä motivaatiota suorittaa yläkoulun opinnot menestyksekkäästi loppuun asti.

Keräykseen kaivataan tänä vuonna erityisesti lasten lenkkikenkiä, mutta myös aikuisten hyväkuntoiset kengät ovat edelleen tervetulleita.