Sami Kapaselta löytyi napakat arviot sankareista

Wesa Koistinen

KalPan A-nuorten kausi päättyi torstaina komeasti pronssijuhliin. Savon Sanomat kasasi pelaajien perustiedot seuraavaan juttuun ja joukkueen päävalmentaja Sami Kapanen analysoi lyhyesti kaikki joukkueensa sankarit.

Severi Kinnunen tuli veljensä Sakun kanssa joitakin vuosia sitten Kuhmosta Kuopioon. Hän on urheilullinen torjuja, jonka asenne on kohdallaan.

Samu Lonkilaon seuran omia kasvatteja. Hän on tekninen ja rauhallinen maalivahti.

Valtteri Kyllinenon pienikokoinen torjuja, jonka kausi meni käytännössä B-nuorissa. Seuran oma kasvatti suhtautui tuuraustöihinsä hyvällä asenteella.

Elmeri Metsävainio pelasi B-nuorissa ja Oulun seudulta Kuopioon tullut torjuja hoiti tuuraustyönsä rauhallisen tyylikkäästi.

Janne Koponen on puolustajana itse rauhallisuus. KalPan oma kasvatti on hyvin peliä lukeva ja kylmäpäinen kiekollinen pelaaja.

Antti Kokko on energinen ja hyvin liikkuva seuran oma kasvatti.

Eetu Tarkiainen on seuran junioritoiminnan tuotoksia. Hän on monipuolinen ja fyysisesti vahva pelaaja, jolla on hyvä luisteluvoima.

Joel Pasonen on SaPKosta Kuopioon tullut nuorukainen. Hän on kovalla asenteella esiintyvä fyysinen pelaaja, joka antaa kaikkensa joukkueelle.

Eetu Torpströmon tekninen ja urheilullinen seuran oma kasvatti. Hän on monipuolinen joukkuepelaaja isolla asenteella.

Jesse Manninen on joukkuepelaaja, jonka urheilullinen asenne on kohdallaan. Kalajoella syntynyt pelaaja tuli KalPaan B-nuorissa yhdessä kaksoisveljensä Jeren kanssa.

Janne Toivanen on peruskuopiolainen fyysinen yleispakki. Hänet tunnetaan uhrautuvana joukkuepelaajana.

Niko Mikkola tuli KalPan nuoriin Oulun seudulta. Nuorten maailmanmestari on jo vakiopelaaja miesten joukkueessa. Hän on kookas, fyysinen ja todella hyvin liikkuva puolustaja, joka omaa ison potentiaalin.

Waltteri Ruuskanen on esimerkillinen urheilija. Monipuolisuudesta on usealla tavalla hyötyä joukkueelle. Kaupungin oma poika oli pronssijoukkueen kapteeni. Hän pääsi kokeilemaan kauden aikana myös miesten Liigassa.

Otto Leskinen on taitava ja hyvin liikkuva puolustaja, joka aloitti jääkiekkoilun Pieksämäellä. Hän on monipuolinen pelaaja, joka on erikoisen vahva hyökkäyssuuntaan edetessä. Ylivoimapelaamisessa hän oli joukkueen sielu. Kokemusta on tullut myös jo miesten joukkueesta.

Toivo Pennanen on Joensuusta Kuopioon tullut pelaaja. Hän on hyvin liikkuva, fyysinen ja kovaa taklaava pelaaja. Monipuolinen jääkiekkoilija.

Oskari Lindroos on seuran oma kasvatti. Hän on taistelija, joka kärsi loukkaantumisesta läpi kauden. Johtajan ominaisuuksia on selvästi havaittavissa.

Joonas Lyytinen on seuran oma kasvatti, joka on ollut miesten vakiopelaajia jo muutamia vuosia. "Luoti" on taitava ja hyvin liikkuva pelaaja, jolla on esimerkillinen urheilijan asenne. Kiekollinen peli on hänen todellinen vahvuutensa. Johtajatyyppi valittiin perjantaina ensimmäisen kerran A-maajoukkueeseen.

Topi Piipponen on voimahyökkääjä valittiin A-nuorten kuukauden pelaajaksi. Seuran oma kasvatti on vahva ja hyvin liikkuva pelaaja, jolla on maalivainu kohdallaan. Kokemusta on kertynyt myös miesten peleistä.

Henri Vierimaa on vahva luistelija. KalPan on kasvatti on vauhdikas ja energinen hyökkääjä.

Henri Knuutinen on loistava yleispelaaja. Kiuruvedellä jääkiekkoilun aloittanut laitahyökkääjä on kookas, vahva, tekninen ja hyväasenteinen urheilija. Monipuolinen pelaaja, jonka voi heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa.

Mikko Komulainen on joukkueen liideri. Iisalmelaistaustainen nuorukainen on hyvä kiekollinen ja monipuolinen pelaaja, jolla on erinomainen asenne. Hän haluaa voittaa isoja asioita.

Aleksi Hämäläinen on tekninen ja hyväasenteinen keskushyökkääjä. Suonenjokelaistaustainen pelaaja otti isoja askeleita myös miesten joukkueessa. Hän on monipuolinen pelaaja, jolla on halu voittaa.

Santeri Suomalainen tuli Varkaudesta KalPan nuoriin B-ikäisenä. Hän on energinen ja uhrautuva joukkuepelaaja.

Arttu Rautiala on kookas, vahva ja hyvin laukova hyökkääjä. Urheilullinen joukkuepelaaja on kotoisin Kiuruvedeltä.

Janne Katosalmi on syntynyt Lapinlahdella ja pelannut useita vuosia IPK:ssa Iisalmessa. KalPaan kaudelle 2013–14 tullut pienikokoinen hyökkääjä on joukkueen työmyyrä ja taistelija. Hänellä on urheilijan asenne ja voittajan luonne. Katosalmi on hyvä esimerkki todellisesta joukkuepelaajasta.

Topias Olli on pelannut KalPassa koko junioriuransa. Hän on monipuolinen ja hyvän asenteen omaava kilpailija sekä joukkuepelaaja.

Pietu Miettinen on työteliäs, räväkkä ja taitava nuorukainen. Seuran oma kasvatti on hyvä yleispelaaja.

Juuso Karjalainen on energinen ja vauhdikas yleispelaaja. Hän on kotoisin Varkaudesta, jonne palasi kesken kauden.

Jere Manninen on työteliäs ja armoton taistelija jäällä. Kalajoelta kotoisin oleva nuorukainen on loistava joukkuepelaaja varustettuna urheilullisella asenteella.

Riku Korhonen on vauhdikas ja hyvin ampuva pelaaja. Suomussalmella syntynyt ja Pohjanmaan kautta KalPaan tullut nuorukainen on hyvän asenteen omaava pelaaja.

Mikko Juusola on taitava, tekninen ja hyvät hyökkäysvaistot omaava pelaaja, joka on kotoisin Kuusamosta ja tuli Kuopioon Kärpistä.

Juuso Könönen on ison potentiaalin omaava taitava pelaaja. Seuran oman kasvatin kausi meni käytännössä B-nuorissa.

Juuso Nevalainen on seuran oma kasvatti. Hän on vahva, vauhdikas ja fyysinen hyökkääjä, jolla on taitoa ja hyvä laukaus. Hän on hyväasenteinen voimahyökkääjä.

Tatu Kokkola on suonenjokelaistaustainen monipuolinen pelaaja, joka tuo laatua ja laajuutta joukkueeseen. Hän omaa ratkaisuvoimaa.

Miikka Pitkänen on tekninen, taitava ja sulava tekemisissään. "Toivalan Datsjuk" omaa loistavat vaistot hyökkäyspelaamiseen. Seuran oma kasvatti on päässyt kokeilemaan kykyjään myös miesten peleissä.

Joni Nikkoon monipuolinen voimahyökkääjä, jolla on iso laukaus. Vaasan Sportin kasvatti on fyysisesti hyvässä kunnossa. Miesten Liigassa täyden kauden pelanneella hyökkääjällä on maalintekijän otteet tekemisissään.

Saku Kinnunen on nuorten maailmanmestari vuosimallia 2014. Kuhmosta kotoisin oleva nuorukainen on monipuolinen hyvän fysiikan omaava pelaaja. Joukkuepelaajan voi laittaa paikalle kuin paikalle. Hän on pelannut jo kolme kautta miesten joukkueessa.

Santeri Ovaskaon hyvä yleispelaaja, jolla on kelpo laukaus. Saksassa syntynyt pelaaja palasi hänelle tutulle seudulle Lappeenrantaan kesken kauden.

Jonne Tammela on pelaaja, jonka ehdoton vahvuus on luistelu. Ylivieskan Jääkarhujen kasvatti on hyvin liikkuva ja taitava pelaaja, jolla on kyky olla tarvittaessa fyysinen. Miesten joukkueessa kaksi kautta pelanneella nuorukaisella on hyvät fyysiset ominaisuudet.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut