Päävalmentaja Jalonen: "Kukaan ei varmaan tyydy hopeaan"

STT

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosella piti kiirettä Ruotsin kaaduttua MM-välierässä. Jalonen vastaili toimittajaryppään kysymyksiin vielä reilu tunti loppusummerin jälkeenkin.

– Erinomainen peli meiltä. Tarkoitus on ollut koko ajan kehittää peliä, ja tänään puolustuspelaaminen oli sillä tasolla, mitä voittaminen tällä tasolla huippumaita vastaan vaatii, Jalonen kiteytti.

Suomen valmennusryhmää lämmitti voiton ja finaalipaikan lisäksi se, että vastustaja pystyi tekemään vain yhden vaivaisen osuman. Paikkojakin laskettiin olleen ainoastaan 10–12, mikä sekin on vähän Ruotsin tasoista ryhmää vastaan.

– Pelaajat olivat sitoutuneita ja taistelivat, antoivat kaikkensa. Siitä olen eniten ylpeä, Jalonen kehui.

 

Erityissuitsutusta Jaloselta saivat molemmat Suomen maalit viimeistellyt ketju Mikko Rantanen–Roope Hintz–Antti Kalapudas, sekä laitahyökkääjä Kasperi Kapanen ja maalivahti Kaapo Kähkönen. Kaikki viisi ovat syntyneet vuonna 1996 eli edustavat joukkueen kokenutta kaartia.

– Nyt astuivat isot pojat estradille. Nuoremmat kaverit ovat pitäneet joukkuetta pystyssä tähän mennessä.

– Oli hienoa nähdä, että 1996 syntyneet kaverit näyttivät mistä tässä hommassa on kysymys sekä mitä parhaimmillaan osaavat, Jalonen kiitteli.

Jalosen mukaan joukkue on kehittynyt monella saralla ja toistojakin kehitettävissä seikoissakin on kertynyt riittämiin. Mutta petraus vie aina oman aikansa.

– Ei se helppoa ollut tänään, eikä se helppoa tule olemaan tiistainakaan.

 

Jalosen ja myös monen Suomen pelaajan mielestä Ruotsi-ottelu oli toistaiseksi paras peli, koska Nuoret Leijonat sai aikaiseksi turnauksessa ehjimmät 60 minuuttiansa.

– Ruotsi hakkasi päätään seinään puolitoista erää, ei hirveän monta paikkaa ollut. Se oli loistavaa, miten jäähyttömästi pystyttiin puolustamaan, Jalonen kuvasi.

Finaalista muodostunee kutkuttava. Alkusarjassa Nuoret Leijonat hävisi omien erheiden takia Venäjälle, USA:ta Suomi ei ole vielä kohdannut.

– Kumpi tahansa tulee vastaan on erittäin hyvä joukkue. Meidän pitää varmaan löytää joku pykälä lisää – ainakin yksilötasolla – että voitetaan huomenna.

– Kukaan ei varmaan tyydy hopeaan. Se on ihan ok, mutta se ok ei vielä riitä, Jalonen ennakoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.