Saku Koivun, Jere Lehtisen ja Ville Peltosen maajoukkuepaidat jäädytetään

Jere Lehtinen, Saku Koivu ja Ville Peltonen saavat kaikki paitansa Hartwall Areenan kattoon. LEHTIKUVA / JUHA KÄRKKÄINEN

STT

Saku Koivun, Jere Lehtisen ja Ville Peltosen Leijona-paidat jäädytetään Suomessa pelattavien jääkiekon nuorten MM-kisojen avajaispäivänä Tapaninpäivänä.

Kolmikon maajoukkuepaidat nostetaan kunniapaikalle Helsingin areenan kattoon Raimo Helmisen ja Jari Kurrin paitojen rinnalle. Teemu Selänteen paita nousee hallin kattoon 30. joulukuuta. 

– Maajoukkue on antanut meille kaikille uskomattoman paljon, vuosien varrella koetut upeat hetket seuraavat mukana loppuelämän ajan. Leijona-paidan pukeminen ja Suomen edustaminen on aina ollut kunnia-asia ja siksi paitojen jäädyttäminen onkin yksi suurimmista kunniaosoituksista, jonka voimme saada, kolmikko kommentoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Koivun, Peltosen ja Lehtisen muodostama hyökkäysketju nimettiin aikoinaan Tupu, Hupu ja Lupu -ketjuksi. Se pelasi ensimmäisen kerran yhdessä vuoden 1993 nuorten MM-kisoissa. Vuotta myöhemmin Lillehammerin olympialaisissa heidän ketjunsa oli Suomen tehokkain. Lopullisesti paikkansa suomalaisten sydämistä kolmikko lunasti vuoden 1995 MM-kisoissa Suomen voitettua ensimmäisen miesten jääkiekon maailmanmestaruutensa. Kisojen päätteeksi kaikki kolme valittiin kisojen tähdistökentälliseen.

Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Kalervo Kummolan mielestä Koivu, Lehtinen ja Peltonen ovat tinkimättömiä ja äärimmäisen lahjakkaita urheilijoita, jotka ovat omilla saavutuksillaan ja esimerkillään olleet nostamassa suomalaista jääkiekkoa nykyiseen asemaansa.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut