Tappioputki poikki varamiehillä?

Tapio Hartikainen

Kuopion KalPa yrittää katkaista kuuden ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkeaan tänä iltana jääkiekon SM-liigassa Espoossa Bluesin vieraana.

Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä entisten sairastupalaisten lisäksi peliä tulee todennäköisesti siviilit päällä seuraamaan torstain kotipelissä kylkeensä kolhun saanut puolustaja Adam Masuhr.

- Mies on käynyt lääkärissä, ja pelaaminen ratkaistaan vasta lauantaina, mutta hyvin epävarmalta hänen pelaamisensa vaikuttaa, joutuu joukkueen urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen toteamaan.

- Jos Masuhr ei pysty pelaamaan, täytyy todennäköisesti Joonas Riekkinen siirtää keskushyökkääjän tontiltaan puolustukseen, ja puolustukseen etsitään sitten vahvistusta esimerkiksi A-nuorista, aprikoi Kapanen.

Pitkästä voitottomasta kaudesta huolimatta joukkue ei ole vaipunut synkkyyteen, saati epätoivoon.

- Monessa pelissä olemme pelanneet pelillisesti aivan voittavaa peliä, mutta muutamalla virheellä olemme sitten lahjoittaneet pisteet vastustajalle. Esimerkiksi eilisessä (torstain) Jokerit-pelissä ensimmäiset kaksi maalia vastustajalle olivat vähän liian iso etumatka tuollaista joukkuetta vastaan, pohtii Kapanen.

Ari Ahonen pelasi torstaina ensimmäisen ottelun pitkään aikaan loukkaantumisensa jälkeen.

- (Aleksis) Ahlqvist on kuumeessa, joten pelaavasta maalivahdista ei ole epäselvyyttä, paljastaa Kapanen.

- Ahosen olkapää on varmasti jo täysin kunnossa, mutta olisimme halunneet hänelle vielä hieman enemmän jääharjoituksia ennen tositoimiin ryhtymistä, mutta tilanne on nyt tämä. Kyllähän Ahonen torstain paransi koko ajan loppua kohti.

KalPa matkustaa Espooseen tänään lauantaina. Blues-ottelun jälkeen alkaa kuopiolaisilla joulutauko, sillä seuraava ottelu on vasta 28. joulukuuta, kun kilpirinnat saavat Niiralan monttuun vastaansa Tampereen Tapparan.

Blues-KalPa, jääkiekon SM-liigaa tänään kello 18.30. UrhoTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.