KuPSin nuorilla pelaajilla oli raikas ilme

SJK:n Justin Moose (vas.) ja KuPS:n Toni Markic väänsivät tosissaan voitosta. Olli Herranen

Kari Haavisto

Kuopion Palloseuran tie jalkapallon Liigacupissa nousi pystyyn puolivälierissä.

Vaikka Veikkausliigan sarjanousija Seinäjoen Jalkapallokerho sysäsi KuPSin ulos Liigacupin välieristä Savon Sanomat Areenalla pelatussa ottelussa, voi KuPS kokonaisuutena olla tyytyväinen esitykseensä.

SJK nappasi välieräpaikan tasaisen kamppailun jälkeen maalein 0–1 (0–0), kun Tero Taipale puski epäonnekseen Josue Prieto Curraisin sisäänpäin kiertäneen vapaapotkun omaan maaliin 81. minuutilla.

KuPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Parhaisiin paikkoihin pääsivät keltapaitojen testipelaaja Christian Eissele sekä SJK:n Justin Moose ja Juho Lähde.

Toisella puoliajalla SJK sai otetta, mutta Ats Purjella oli huikea paikka ratkaista peli KuPSille. Purje pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti samassa tilanteessa, mutta ensin virolaishyökkääjän laukauksen tielle venyi SJK:n maalivahti Mikhel Aksalu ja sitten Marco Matrone.

 

KuPSin riveistä puuttuivat ulkomaalaisvahvistuksista Omar Colley, vasta tiistaina Kuopioon saapuva Ebrima Sohna, oikean polvensa perjantain harjoituksissa loukannut Miikka Ilo ja puolustaja Joel Vartiainen.

”Milo” menee maanantaina magneettikuvauksiin, joissa vamman vakavuus selviää.

KuPSin kokoonpanossa oli sunnuntaina kuusi savolaislähtöistä pelaajaa.

Joukkueen ilme oli lupauksia antava ja se esitti pirteää pallollista peliä.

Keskikentän keskustassa Jerry Voutilainen oli ensimmäisellä puoliajalla erinomainen ja yhteispeli Saku Savolaisen kanssa toimi hyvin.

Tauon jälkeen Voutilainen joutui kaverikseen pudotetun Aleksi Paanasen kanssa pelaamaan keskikentällä SJK:n kolmea miestä vastaan, kun Ats Purje viihtyi piilokärjen roolissaan puhtaasti Eisselen parina hyökkääjänä.

 

Veikkausliigan alkuun on aikaa kuukausi, mutta ilman useita vakiokokoonpanoon miehiään pelanneen KuPSin esitys oli lupauksia antava.

Sen minkä omat nuoret kokemuksessa häviävät viime vuosien ostopelaajille, he paikkasivat raikkaalla ja yritteliäällä ilmeellä kentällä.

Sunnuntain perusteella ei tarvitse ihmetellä joukkueen hyvää puolustuspeliä liigacupissa, vaikka koko alakerta on käytännössä mennyt uusiksi.

Tomi Maanoja ohjaa vahvasti alakerran peliä, ja toppareina pelanneet bosnialainen Toni Markic ja farmiseurasta KuFu-98:sta nostettu Joonas Ojantie pärjäsivät hyvin. Kolmosessa viimeksi pelanneella Ojantiellä on hyvä pelikäsitys, ja mies katkoo oikea-aikaisesti.

Keskikentällä Voutilaisesta on kasvamassa KuPSille todellinen kultakimpale. Railakkaasti taklaava nuorukainen viihtyy pallollisen osaamisensa ansiosta monissa eri rooleissa, mutta keskikentän pohjalla esitys oli sunnuntaina kiitettävä.

Eniten ”Kanarialintujen” pelissä on kehittämistä laitapelaamisessa.

 

KuPS lähtee kauteen oleellisesti kapeammalla materiaalilla kuin muutamalla edellisellä kaudella.

Päävalmentaja Esa Pekonen istuttaa takareisivamman takia varotoimenpiteenä sivussa ollutta gambialaispelaajaansa Colleyta toppariksi Markicin rinnalle.

Jos Ojantie pystyy pitämään tasonsa, hän voi kuitenkin parhaassa tapauksessa olla Pekosen jokerikortti. Se antaisi ainakin mahdollisuuden vahvoja nousuja tekevän Colleyn siirtämiseen tarvittaessa laidalle.

Puolustuspeliään KuPS on sunnuntaisen perusteella saanut talven aikana organisoitua huomattavasti aikaisempaa parempaan kuosiin.

Kun keltapaidat saavat rauhassa ryhmittyä puolustusasemiin, KuPS vie vastustajalta tilan keskikentän ja puolustuksen tiukalla kahdella neljän miehen linjalla.

Pariin otteeseen pallonmenetyksen jälkeen muutama keltapaita laskeutui hitaasti puolustamaan, vaikka sinänsä neljän puolustuslinjan pelaajan ja kahden puolustavan keskikenttäpelaajan pitääkin pystyä kontrolloimaan vastahyökkäyksiä.

Hyökkäykseen KuPS kaipaa kipeästi Miikka Iloa ja yli kymmeneen maalia pyssyttävää hyökkääjää. Eisselestä ei siihen sunnuntain perusteella ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.