Saksalaislääkäriä ja avustajia uhkaa jopa kymmenen vuoden tuomio dopingbisneksistä

Mark Schmidt kuvassa toisena vasemmalta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Münchenissä alkoi keskiviikkona oikeudenkäynti, jossa saksalaista urheilulääkäriä ja tämän neljää avustajaa epäillään useisiin maihin levittäytyneestä veridopingohjelmasta. Erfurtissa toimineen Mark Schmidtin ryhmän toimintaan on yhdistetty toistaiseksi 23 hiihtäjää ja pyöräilijää kahdeksasta maasta.

Ryhmän epäillään aloittaneen dopingsääntöjen vastaiset verensiirrot viimeistään vuoden 2011 lopulla.

– Ei pidä unohtaa, että tässä on kyse taloudellisesta hyödystä. Emme puhu urheilijasta, joka on doupannut itsensä, vaan rahanarvoisesta dopingbisneksestä, urheiluasioihin erikoistunut lakimies Michael Lehner kommentoi tapausta oikeudenkäynnin alla.

Dopingohjelma alkoi avautua Seefeldin 2019 MM-hiihtojen yhteydessä tehdyn poliisiratsian jälkeen. Poliisioperaatiossa pidätettiin yhdeksän henkilöä, joista viisi oli urheilijoita.

Schmidtiä ja tämän avustajia uhkaavat jopa kymmenen vuoden vankeustuomiot Saksan dopingin vastaisten lakien rikkomisesta, jos heidät todetaan syyllisiksi. Schmidt on ollut tapauksen takia pidätettynä 16 kuukautta eli Seefeldin ratsiasta asti.

Syyttäjän mukaan poliisi on löytänyt tutkimuksissa hurjan määrän todisteita syytettyjä vastaan. Lisäksi oikeudessa kuullaan noin 30 todistajaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut