Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauden äkkiloppu jätti halun jatkaa, mutta maajoukkueessa Alisa Pöllästä ei toistaiseksi nähdä – tehohyökkääjä pyrkii nauttimaan salibandystä alkavalla liigakaudella

Salibandyhyökkääjä Alisa Pölläsen tilanne on kinkkinen. Lauantaina liigakautensa aloittavan Classicin valmennus laskee paljon tehohyökkääjän varaan, mutta pelaajan pitää miettiä tarkasti kuormitusta.

– Yritän nauttia lajista ja pysyä sellaisessa kunnossa, että pystyn pelaamaan ja auttamaan joukkuetta. Polvet eivät tule olemaan priimaa enää ikinä, eikä tästä kropasta saa enää tervettä, Pöllänen pohtii.

Hyökkääjä myöntää lopettamisen käyneen mielessä. Hän on opiskellut logistiikan tutkinnon ja työskentelee automaatio- ja sähköalalla.

– On pitänyt miettiä asioita vakavasti. En haluaisi rampauttaa itseäni kokonaan salibandyllä, koska pitää pystyä myös siviilitöihin.

Viime kauden MM-pronssi ei ollut sitä, mitä Suomi lähti Sveitsistä hakemaan. Pölläsen rooli MM-joukkueessa jäi kapeaksi, eikä kausi saanut kultaista päätöstä kotimaassakaan.

Classic oli yksi suosikeista, mutta kausi keskeytettiin maaliskuussa.

– Henkilökohtaisesti jäi nälkää, kun kausi oli tuollainen mikä se oli. Se olisi saattanut jäädä viimeiseksi, mutta ajattelin, etten voi lopettaa tuollaiseen kauteen.

Kova ennustus tulo kkaasta

Ammattimaisesti harjoittelevan Classicin uusi valmennus päävalmentaja Pekka Niemisen johdolla toi sopivasti sytykettä peliuran jatkamiseen. Pöllänen kiittelee myös fysiikkavalmentaja Rami Mäkisen panosta.

– Uusi valmennus on tuonut positiivista energiaa.

Pöllänen nostaa esiin yhden pelaajan.

– Alma Laitila on nuori likka, josta tulee aikanaan yksi kaikkien aikojen parhaista. Hän ei ole kovin fyysinen, mutta pärjää taidolla. Noin nuoreksi pelaajaksi hän ei tee virheitä juuri koskaan, 26-vuotias Pöllänen kuvailee 16-vuotiasta joukkuetoveriaan.

– Yritän kannustaa ja näyttää mallia omalla tekemisellä. Nykynuoret ovat reippaita ja uskaltavat kysyä apua.

Olympiamahdollisuus jäi toteuttamatta

Pöllänen teki 16-vuotiaana kaksi kovaa ratkaisua. Salibandyuralla edetäkseen hänen piti jättää kotikaupunki Savonlinna, mutta samalla jäi myös jääkiekko.

– Aloitin jääkiekon 5-vuotiaana, ja se oli ykköslaji 16-vuotiaaksi, salibandyn 9-vuotiaana aloittanut Pöllänen sanoo.

– Yläasteen jälkeen tein lajivalinnan. Ratkaisu oli vaikea, koska olin noussut jääkiekossa maajoukkuerinkiin, ja kyseessä on olympialaji. En ole katunut. Olen iloinen siitä, että kuuntelin sydäntä.

Pölläsen liigadebyytistä on jo kymmenen vuotta, joten hän on nähnyt sarjan muutokset.

– Liigaan on tullut tyttöjä, jotka ovat pelanneet koko ikänsä salibandyä. Tämä näkyy heidän taidoissa.

– Sarjan taso on vaihdellut. Classicilla on ollut dynastiansa, ja muutkin kärkiniput PSS ja SB-Pro ovat taas vahvoja.

Pöllästä ei toistaiseksi nähdä Suomen paidassa.

– Kesällä olisi ollut yksi maajoukkuetapahtuma, mutta soitin jo keväällä päävalmentaja Lasselle (Kurronen), että haluan pitää taukoa maajoukkueesta. Haluan laittaa kaikki paukut seurajoukkueessa pärjäämiseen.