Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehtonen ja Ahtiainen taipuivat saksalaisparille beach volleyn EM-puolivälierässä

Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen haaveet mitalipeleistä kariutuivat niukasti beach volleyn EM-kisoissa Latvian Jurmalassa. Lehtonen ja Ahtiainen taipuivat Saksan Kim Behrensille ja Cinja Tillmannille kahdessa erässä 20–22, 18–21.

Lehtosella ja Ahtiaisella oli avauserässä kaksi eräpalloa tilanteessa 20–18, mutta Behrens ja Tillmann kirivät rinnalle ja erävoittoon. Toinen erä sujui saksalaisten komennossa. Behrens ja Tillmann ratkaisivat ottelun kolmannella ottelupallollaan.

– Pelistä jäi ehkä vahvimmin mieleen se, että ei pystytty tappamaan puolustuksen jälkeisiä palloja. Se harmitti ja harmittaa edelleen. Kuitenkin samalla tosi onnellinen fiilis tästä sijoituksesta ja meidän joukkueen kehityksestä, Ahtiainen sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Arvokisojen puolivälieräpaikka oli Lehtoselle ja Ahtiaiselle ensimmäinen, ja turnauksen loppusijoitus komeasti viides. Suomalaissijoitus on historian toiseksi paras beach volleyn EM-kisoissa sivuten Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen saavutusta vuonna 2017.

Paremmin ovat sijoittuneet vain Emilia ja Erika Nyström, jotka olivat vuonna 2010 EM-pronssilla.

– Oli kyllä niin siistiä päästä pelaamaan kansainvälistä huipputurnausta pitkän tauon jälkeen. Vielä hienompaa on nähdä iso steppi, mikä ollaan otettu eteenpäin joukkueena! Täytyy olla tyytyväinen viidenteen sijaan, kun paikalla oli kaikki Euroopan parhaat pelaamassa, mutta se ei kerro sitä, että tähän tyydyttäisiin, Lehtonen sanoi.

Lehtonen ja Ahtiainen voittivat turnauksen viidestä pelistään kolme.