Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

DeChambeau yllätti itsensä major-voitolla ja liittyi kovaan joukkoon

Bryson DeChambeau viihtyi golfin Yhdysvaltain avoimen mestaruuskilpailun viheriöllä ja eteni ylivoimaisella tavalla ensimmäiseen major-voittoonsa. Kilpailu ratkesi maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

– Voi jestas. En meinaa uskoa tätä. Tämä on ollut kova urakka, 27-vuotias DeChambeau sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Voitolla DeChambeau liittyi Jack Nicklauksen ja Tiger Woodsin joukkoon. Yhdysvaltain avoimien kisasivuilla kerrottiin, että kolmikosta jokainen on saavuttanut NCAA:n yliopistogolfin henkilökohtaisen mestaruuden, Yhdysvaltain amatöörimestaruuden ja lopulta Yhdysvaltain avoimien voiton.

– Ajattelin, että minun suoritettava jokainen lyönti niin hyvin kuin pystyn. Ja niin tein, DeChambeau kertasi.

Voittaja harjoitteli lauantaina kentällä draiverinsa kanssa pimeän tuloon asti. Hän jäi kentälle vielä muiden palaajien lähdettyä.

– Siitä oli todellakin hyötyä.

DeChambeaun kokonaistulos kauden toisessa arvoturnauksessa oli 274 eli kuusi alle parin. Viimeiseen kierrokseen hän tarvitsi 67 lyöntiä. Tulos oli kolme alle parin.

– Olen tehnyt koko ikäni töitä tämän eteen, DeChambeau sanoi voitostaan.

Kuusi lyöntiä eroa seuraavaan

Yhdysvaltojen Matthew Wolff yksi toiselle sijalle kokonaistuloksella 280. Hän jäi peräti kuuden lyönnin päähän voittajasta. Wolff lähti neljännelle kierrokselle kärkipaikalta ja johti DeChambeauta kahdella lyönnillä kolmannen kierroksen jälkeen.

Kolmanneksi sijoittuneen Etelä-Afrikan Louis Oosthuizenin tulos 282 oli kaksi yli parin.

Suomen Sami Välimäki ei selvinnyt arvoturnausdebyytissään kahdelle viimeiselle kierrokselle vaan hänen pelinsä päättyivät jo lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Välimäki golfasi 78 ja 76 lyönnin kierrokset.

Pitkillä avauslyönneillään säväyttänyt voittaja DeChambeau janoaa menestystä myös marraskuun masters-turnauksessa.

– En aio pysähtyä. Ensi viikolla testaan 48-tuumausta draiveria, DeChambeau avasi välinesuunnitelmiaan.

– Yritän vain selvittää hyvin tämän erittäin monimutkaisen, vivahteikkaan ja moniulotteisen pelin. Se on vaikeaa.