Ranskan avointen ovet aukeavat päivittäin vain tuhannelle katsojalle

Naisten tenniksen maailmanlistan ykkönen Ashleigh Barty jää pois Pariisissa pelattavasta turnauksesta koronaviruspelkojen vuoksi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan hallitus ei anna armoa tenniksen Ranskan avoimelle mestaruusturnaukselle vaan kauden kolmannen grand slam -turnauksen on tyydyttävä tuhannen katsojan päivärajoitukseen. Ranska yrittää yleisörajoituksilla hillitä koronaviruksen leviämistä.

Ranskan avoimet on pelattu tavallisesti alkukesästä, mutta kisajärjestäjät lykkäsivät turnausta neljällä kuukaudella ja toivoivat edes 5 000 katsojan päästämistä katsomoihin sunnuntaina alkavassa turnauksessa. Tavoite oli jo aiemmin pitänyt pudottaa 20 000:stä 11 500:een.

Maan pääministeri Jean Castex vaati, että grand slam -turnaukseen on sovellettava samoja rajoituksia, jotka torstaina asetettiin urheilutapahtumille.

– Käytämme Roland Garrosissa (Ranskan avoimet) samoja sääntöjä kuin muuallakin. Siirrymme 5 000:stä tuhanteen, Castex sanoi.

Uutistoimisto AFP:n lähteiden mukaan lukema ei sisällä otteluvirkailijoita, tiedotusvälineiden edustajia, pelaajia ja pelaajien taustajoukkoja.

Suuri lovi liiton kassaan

Vielä torstaina Ranskan avointen johtaja Guy Forget toivoi 5 000 katsojan rajaa ja korosti sitä, että järjestelyt saataisiin toimimaan alueella.

– Pystymme sijoittamaan 5 000 katsojaa 12 hehtaarin alueelle. Järjestämme turnauksen alueella, joka on 15 jalkapallokentän kokoinen ja ulkona. Jokainen käyttää maskia mukaan lukien pallopojat ja -tytöt sekä tuomarit, Forget suunnitteli.

Viime vuonna turnauksen kokonaisyleisömäärä oli 520 000 katsojaa. Turnauksen osuus Ranskan tennisliiton budjetista on noin 80 prosenttia, mutta yleisörajoituksien vallitessa Forget arvioi turnauksen tuottojen puolittuvan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut