Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mascate Match ja Suven Sametti voittajia Villinmiehen tammakilpailuissa

Perinteiset Villinmiehen tammakilpailut ajettiin lauantaina Lappeenrannassa. Vuonna 2016 Suomessa syntyneiden lämminverihevosten tammakilpailussa oli suuri etukäteissuosikki Pekka Korven valmentama ja ajama Mascate Match. Se avasi lähtöauton takaa johtoon, mistä voitti leikittelevän helposti.

Korpi sanoi lähdön jälkeen seremonioissa, että tamman tarvitsi juosta vähän alussa ja viimeiset 200 metriä.

– Mascate Match lähti hyvin, ja olisi ollut varaa lähteä kovempaakin. Se meni helposti tänään. Aika tamman kanssa on ollut tosi hienoa. Opetimme sen varsana, ja kun vähän aikaa oli ajettu, niin tunsi että se menee helposti lujaa.

– Sitten sen näkee, kun aletaan treeniä antamaan, ja startit näyttävät lopullisesti, mutta kaksivuotiaana näki, että se menee helpommin lujaa kuin muut, Korpi jutteli.

Hän sanoi, että tammalla ajetaan loppuvuonna kotimaassa muutama lähtö. Mascate Match tienasi suurvoitosta 52 500 euroa. Moonlight Velvet oli toinen ennen hyvin kirinyttä Brave Dame Viviania.

"Otin lähdön varman päälle"

Suomenhevosten tammakilpa meni niin ikään ennakkosuosikille. Tapio Perttusen Suven Sametti siirtyi johtavan rinnalta etusuoralla keulaan, mistä karkasi vastustajiltaan maalisuoralla ja vei 30 000 euron ykkösrahat.

Perttunen kertoi seremonioissa, että tammalla satsattiin tähän lähtöön.

– Otin lähdön varman päälle, että pääsen ravilla matkaan. Se oli tärkeintä. Hevosta hoidettiin karsintalähdön jälkeen. Siitä kunnia kuuluu Tuula Pursiaiselle.

– Tamma oli tänään parempi. Sillä ajettiin vauhdikkaita harjoituksia, että saatiin paikat auki. Se auttoi selvästi, kun siltä ei ole tähän mennessä vaadittu vauhtia.

Toiseksi sijoittui Riksun Tähti, ja Sirpsakka oli kolmas.

Ari Moilanen ajoi Lissun Eerikin ja Lexus Dreamin voittoon iltapäivän kovimmissa lähdöissä. Muita Toto75-voittajia olivat Quick Diablo, Selah ja Myrskyri. Selahin voittoon ajaneelle Janita Antti-Roikolle voitto oli ensimmäinen tällä tasolla.