Hännisen pääsy Giroon virallistettiin: "Jaakko on hyvin lupaava ajaja"

La Mondiale -tallin johtoon kuuluvan Laurent Biondin mukaan Hämäläinen on näyttänyt "mielenkiintoisia juttuja" kisatauolta palaamisen jälkeen. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Suomalaispyöräilijä Jaakko Hännisen pääsy uran ensimmäiseen suureen etappiajoon sai sinettinsä maanantaina, kun ranskalaistalli La Mondiale julkisti joukkueensa lauantaina alkavaan maantiepyöräilyn Italian ympäriajoon eli Giro d'Italiaan.

Hänninen, 23, on Suomen ainoa miesajaja lajin korkeimmalla tasolla eli World Tourilla. Maantiepyöräilyn palattua koronaviruksen pakottamalta tauolta on nuori suomalaispolkija tehnyt hyvää työtä kolmessa kisassaan. Nyt koittaa sitten ensimmäinen Grand Tour.

– Jaakko on hyvin lupaava ajaja, joka on vasta ammattilaisuransa alkumetreillä. Kisatauolta paluumme jälkeen hän on osoittanut mielenkiintoisia juttuja, tiukoissakin paikoissa. Lombardiassa (elokuussa) hän ajoi ensimmäisen yhden päivän klassikkonsa eikä jäänyt kauas 15:n kärjestä (25:s sija). Nyt hän näkee, mitä kolmen viikon kisaaminen pitää sisällään ja lähtee kisaan kunnianhimoisesti ja päättäväisesti, tallijohtoon kuuluva Laurent Biondi kuvaili Hännistä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut