Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimistelun olympiakarsinnat siirtymässä ensi vuoteen – Euroopan voimisteluliitto ei halua olympiapaikkoja jakoon koronan varjossa

Euroopan voimisteluliitto linjasi maanantaina, että voimistelulajien olympiakarsintoja ei voi järjestää tämän vuoden Euroopan mestaruuskilpailuissa. Päätös tarkoittaa olympiapaikkojen jaon siirtymistä ensi vuodelle.

Euroopan voimisteluliiton mukaan koronavirustilanne on Euroopassa niin huolestuttava, että urheilijoille tärkeiden olympiakarsintojen järjestäminen viruksen varjossa olisi väärin.

– Emme voi painostaa kansallisia liittojamme matkustamaan tässä virustilanteessa kisoihin, joissa jaetaan olympiapaikkoja, Euroopan voimisteluliitto kertoi nettisivuillaan .

Rytmisen voimistelun EM-kisat järjestetään suunnitelmien mukaan Ukrainan Kiovassa, mutta kisoissa ei ole jaossa olympiapaikkoja. Kisat ovat 26.–29. marraskuuta.

Suomalaisittain olympiakarsintojen siirtyminen ensi vuoteen koskee telinevoimistelua ja rytmistä voimistelua.

Rytmisen maajoukkue tähyää Tokion joukkuekilpailuun jäätyään niukasti ulos Rion 2016 kisoista. Rytmisen yksilövoimistelijoista Olarin Voimistelijoiden Rebecca Gergalo ja Aurora Arvelo ovat valmistautuneet huolella kansainvälisiin kisoihin, eivätkä siksi kilpailleet viikonloppuna SM-kisoissa. Riossa runsas neljä vuotta sitten suomalaista rytmisen osaamista edusti Ekaterina Volkova.

Telinevoimistelussa Tokion olympiapaikkaa tavoittelevat etenkin Espoon Telinetaitureiden permantotaituri Emil Soravuo ja Oskar Kirmes, joka oli mukana Rion kuusiottelussa. Heidän kisakalenterinsa on auki. Euroopan voimisteluliitto päättää viikon kuluttua, voidaanko tänä vuonna järjestää telinevoimistelun EM-kisat.

Tokion kesäolympialaiset on määrä järjestää ensi kesänä. Kisat siirtyivät koronaviruspandemian takia vuodella.