Valmennuksen legenda Seppo Nuuttila on kuollut

Seppo Nuuttila olympiakävijöiden alumnitapaamisessa elokuussa 2015. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Useiden eri urheilualan liittojen valmennuspäällikkönä elämäntyönsä tehnyt Seppo Nuuttila on kuollut. Hän kuoli torstaina Mäntsälässä 80-vuotiaana.

Nuuttilan kuoleman vahvistivat STT:lle hänen omaisensa. Hän oli sairastellut pitkään.

Tampereella syntynyt Nuuttila oli yksi päätekijöistä Suomen yleisurheilun 1970-luvun alun uuden nousun taustalla, kun hän toimi Urheiluliiton valmennuspäällikkönä vuosina 1971–75.

Aallonpohjaan 1960-luvulla vajonnut suomalainen yleisurheilu puhkesi kukoistukseen, kun ensin kestävyysjuoksija Juha Väätäinen voitti Helsingin EM-kotikisoissa kaksi Euroopan mestaruutta 1971 ja vuotta myöhemmin Lasse Viren ja Pekka Vasala juoksivat Münchenin olympiakisoissa yhteensä kolme kultaa.

Valmennuksen monitoimimies

Seppo "Nitti" Nuuttila oli valmentajana toimiessaan häkellyttävän monipuolinen. Tehtävät saattoivat vaihdella soudusta sulkapalloon ja triathlonin kautta vinttikoiravalmennuksesta balettiin.

Nuuttila toimi muun muassa kolme olympiakultaa soutaneen Pertti Karppisen henkilökohtaisena valmentajana. Hän valmensi myös triathlonisti Pauli Kiurua, joka 1980–90-luvun taitteessa niitti menestystä lajin Ironman-klassikkokilpailussa Havaijilla.

Nuuttila kokosi Lahjomattomat-nimisen valmennusryhmän, jota tähdittivät Karppisen ja Kiurun ohella sulkapalloilija Pontus Jäntti, tennisammattilainen Olli Rahnasto sekä triathlonistit Katariina Ebeling, Ghita Jarlström ja Magnus Lönnqvist.

Nuuttila toimi Suomen urheiluliiton ohella valmennuspäällikkönä myös Soutuliitossa ja päävalmentajana Suomen kanoottiliitossa. Hän oli myös perustamassa Suomen triathlonliittoa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut