Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK taipui kotiavauksessaan Ilvekselle

HIFK:n 1–3-häviö Ilvekselle jääkiekkoliigan kotiavauksessa muistutti viime kaudesta. Edellisellä sesongilla HIFK pärjäsi vieraissa, nytkin se aloitti perjantaina Jyväskylässä JYP-kaadolla, mutta taipui tappioon heti perään.

– Ilves ratkaisi hyvällä prosentilla. Annoimme paikkoja ihan liikaa, HIFK:n puolustaja Mikko Kousa summasi.

Kousa tasoitti ylivoimalla Ilveksen 1–0-johdon ajassa 7.26. Tshekkivahti Lukas Dostalia ei sen jälkeen enää yllätetty, vaikka kotijoukkueelle paikkoja siunaantui kosolti – toisessa erässä ylivoimaminuutteja oli kahdeksan.

– Vähän seisovilta jaloilta heiteltiin. Meillä ei ollut tiikerinsilmää maalintekoon, Kousa myönsi Ilvestä samalla kehuen.

Kousa kuvasi tapahtumaa viihdyttäväksi kiekkoillaksi.

HIFK:n halli vetää loppuunmyytynä 8 200 katsojaa, mutta korona-aikana maksimimääräksi on rajattu 4 920. Avausta lehtereiltä seurasi 3 937 silmäparia. Vertailuksi Jokerien areenalla kolmessa KHL-kamppailussa syyskuussa on ollut keskimäärin 3 865 kiekkojännäriä.

Jokerien areenan mahtuu noin 13 000 katsojaa, mutta koronan aikana rajaksi on vedetty 4 500.

Jokerien otteluiden yleisöpaikat on myyty tasaisesti liki 85 prosenttisesti – HIFK:n avauspelissä täyttöaste maksimista oli 80 prosenttia.

– Valitettavaa, että kaikki ei pääse seuraamaan. Meidän pitää sopeutua näihin. Kyllä siellä silmäparit seuraa todennäköisesti kotonakin – kaikki pitää antaa, vaikka ei olisi paljon yleisöä, HIFK:n Kousa puntaroi.