"Ei täällä Lapissa oikein vielä savoa ymmärretä, mutta laitetaan heidät oppimaan" – Häyrinen Perungan Poikien tehokkain Loimua vastaan

Juha Aaltonen / STT

Hakkuri Eetu Häyrinen teki 24 pistettä, kun Perungan Pojat avasi sunnuntaina voittotilinsä lentopallon Mestaruusliigassa. Lauantaina Oulussa hävinnyt Raision Loimu kaatui Rovaniemellä 3–1.

Koko aiemman uransa Savossa pelannut Häyrinen ratkaisi ottelun iskemällä 27–25-pisteen neljännessä erässä.

– Olisi pitänyt hoitaa ottelu kolmessa erässä, tauon jälkeen syöttö helpottui ja Loimu pääsi mukaan. Ei täällä Lapissa oikein vielä savoa ymmärretä, mutta laitetaan heidät oppimaan, Häyrinen sanoi.

Häyrisellä on sama valmentaja kuin viime kaudella, sillä Jukka Tuovinen palasi vanhaan kotikaupunkiinsa 17 vuoden tauon jälkeen.

– PerPo antoi paljon uran alussa, ja halusin nyt tulla takaisin nostamaan seura takaisin huipulle, sanoi vuoden sopimuksen tehnyt Tuovinen.

Tuovinen nosti seuran liigaan keväällä 2001, ensimmäinen kausi toi hopeaa ja kolmas mestaruuden. Silloin joukkueen passari oli Ugis Krastins, jonka poika Elviss oli nyt Loimun tehokkain 21 pisteellä.

– Äiti oli katsomossa ja asuu Rovaniemellä, Ugis valmentaa nyt Ukrainassa, Tuovinen sanoi.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut