Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anne-Mari Hyryläinen lopettaa maratonit kansainvälisellä tasolla

Maratoonari Anne-Mari Hyryläinen lopettaa uransa kansainvälisen tason urheilijana. Juoksemista hän jatkaa mutta jatkossa vain harrastajana.

Hyryläinen, 42, edusti Suomea maratonilla ja puolimaratonilla viisissä arvokisoissa 2015–19.

Hyryläisen oli tarkoitus jatkaa uraansa Tokion olympialaisiin, mutta kisojen siirto ensi vuoteen pilasi haaveet uran toisista olympialaisista.

– Dohan jälkeen tähtäin oli Tokion rajan rikkomisessa ja olympialaisissa, mutta sitten korona muutti kaiken. Olisi toki mahdollista yrittää sinne ensi kesänä, mutta takki on nyt aika tyhjä, henkisesti ja fyysisesti, Hyryläinen taustoittaa lopettamispäätöstään Urheiluliiton nettisivuilla .

Hyryläinen oli Dohan MM-maratonilla 19:s, mikä jäi hänen arvokisauransa parhaaksi sijoitukseksi. Rion olympialaisissa hän oli 51:s ja Amsterdamin 2016 EM-kisojen puolimaratonilla 20:s.

Myös SM-maraton jäi haaveeksi

Hyryläinen ei onnistunut päättämään kilpauraansa myöskään Vantaan SM-maratonilla ensi lauantaina.

– Minulle tuli kuukausi sitten jalkaan haava, joka tulehtui. Olin sairaalassa ja sain neljä päivää antibioottia suoraan suoneen. Samalla otettiin kaikki verikokeet, ja siinä tuli ilmi, että minulla on anemia, Hyryläinen jatkaa.

– Tilanne on mennyt pikkuisen parempaa suuntaan, mutta vieläkään ei ole normaali olo. Väsyttää ihan hirveästi, ja veriarvot olivat sen verran alhaisia, että voisi olla vaarallistakin lähteä väkisin puskemaan maratonia.

Hyryläisen maratonennätys on 2.28.53 vuodelta 2018. Jatkossa hän jatkaa töitään vuoristo-oppaana.