Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fordin suomalaiset WRC-kuskit ajavat Sardiniassa ensi kauden työpaikoistaan

Rallin MM-sarjan tynkäkausi kääntyy loppusuoralle, kun Sardiniassa kaasutellaan tällä tietoa sesongin toiseksi viimeinen osakilpailu viikonloppuna.

Loka-marraskuussa on kuultu perinteisesti seuraavan kauden sopimusuutisia, mutta korona-aikana päätökset voivat venyä jopa ensi vuoden puolelle. Suomalaisittain jännitys kohdistuu M-Sport Fordin Teemu Suniseen ja Esapekka Lappiin, joilla kontrahtia ensi vuodesta ei ole.

– Ei ole kyllä minkäänlaisia neuvotteluita vielä aloitettu. Viime vuosina neuvottelut ovat aika myöhäiseksi menneet. Hyvä jos on jouluna tiennyt, missä ajaa. Nyt tilanne on vieläkin haastavampi, Suninen myöntää STT:lle.

– Olen kuitenkin ihan kohtuullisen luottavainen sopimuksen suhteen. Edelliset kisat ovat olleet itseltä ihan kohtuullisen hyviä. Maailman tilanne on haastava, joten ei voi mitään varmaksi vielä sanoa, ainoana Ford-kuskina tänä vuonna palkintopallille noussut Suninen jatkaa.

Rovanperä jahtaa MM-mitalia

Suninen ja Lappi lähtevät jälleen kisaan ilman ennakkotestejä. Suninen puolustaa Sardinian saarella viime kauden toista sijaa.

– Ralli on hidas ja tekninen, mikä sopii meille paremmin. Tuntuu, että täällä voisi edes taistella muita vastaan. Ensimmäinen ajopäivä on nyt pidempi kuin syksyn muissa kisoissa, joten koetetaan hyödyntää hyvä lähtöpaikka.

Toyotan nuorella tähdellä Kalle Rovanperällä sen sijaan sopimus ensi kaudesta löytyy. Sardinian ralli ajetaan monta kuukautta tavallista myöhemmin, joten olosuhteet voivat sekoittaa pakkaa.

– Sain heti ennakkotestien alussa hyvän fiiliksen autoon, ja pystyimme myös parantamaan sitä säätömuutoksilla. Nyt luvassa voi olla koviakin sadekuuroja, joten sääryhmän tiedot ovat elintärkeitä, jotta osaa valita oikeat renkaat, Rovanperä summaa.

Kuskien mestaruuskamppailussa Toyotan Elfyn Evans on karkumatkalla, tallitoveri Sebastien Ogier toisena ja Rovanperä jaetulla kolmannella sijalla Hyundain Ott Tänakin kanssa. Valmistajien puolella Toyota johtaa yhdeksällä pisteellä ennen Hyundaita.