Mika Forss ohjasti Hevin Bokon Ruotsin mestariksi

Timo Mahlamäki / STT

Timo Nurmoksen valmentama Hevin Boko näytti taistelijan luonteensa ja voitti tammojen Ruotsin mestaruuden Mika Forssin ajamana lauantaina Åbyssä. Voittajan taustat ovat hyvin suomalaiset. Tessa Länsimäki on Hevin Bokon hoitaja.

Mellby Free kiisi alkumatkalla keulaan kasiradalta, avauspuolikas oli 08,8-vauhtinen. Kun vauhti hiljeni, Forss käänsi Hevin Bokon porukan perältä eteenpäin. Forss oli päättäväinen ja kiersi neljännen radan kautta kärjen rinnalle ja saman tien keulaan.

Hevin Boko taisteli sisukkaasti maalisuoralla, eivätkä Wild Love ja Mellby Free pystyneet ohitukseen. Suosikki Conrads Rödluva taipui. Forssin oikeaan aikaan tehty hyökkäys oli voitonavain. 500 000 kruunun ykkönen tuli ajalla 12,1a/2100m.

– Ensimmäiset sadat metrit olivat tosi kovat, sitten vauhti lähes pysähtyi. Katsoin, että se oli oikea hetki ajaa eteenpäin, saman huomasi Örjan Kihlström, siksi jouduin kiertämään neljättä. Hevin Bokon kunto on huipussa, ja uskalsin tehdä ratkaisun, Forss sanoi.

Svante Båthin valmentama Very Kronos voitti avoimen Ruotsin mestaruuden ja nousi nyt eliittihevosten joukkoon. Erik Adielsson ajoi Very Kronoksen kärkipaikalle.

Vaikka vauhti kuraisella radalla oli reipasta, Very Kronos jaksoi hienosti ja voitti varmasti ajalla 11,6a/2640m. Ykköspalkinto oli 500 000 kruunua. Viime vuoden voittaja Milliondollarrhyme eteni johtohevosen takaa kakkoseksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut