Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumilautailija Tonteri sulki oven maajoukkueeseen palaamiselta: "Metsässä saan olla ihan rauhassa ja on kiva lähteä töihin"

Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin lumilautailijoihin lukeutuva Roope Tonteri ei ole jatkossakaan maajoukkueen käytössä vaan keskittyy esimerkiksi töihinsä metsäyrittäjänä.

Tonteri jäi jo viime kaudella pois maajoukkueesta ja kertoi nyt Lumilautaliiton verkkosivujen haastattelussa kansainvälisen kisauran päättymisen olevan lopullinen.

– Laax Openissa 2019 menimme ylös kabiinilla, joka oli ahdettu ihan täyteen. Se eskaloitui siihen, että kesken kisan sain paniikkikohtauksen. Silloin en vielä ajatellut kisaamisen lopettamista, mutta vähän jo aloin ajatella, että onkohan tässä mitään järkeä: tästä tulee enemmän pahaa oloa ja jännitystä kuin hyvää oloa, Tonteri avasi.

Tonteri on moninkertainen maailmanmestari ja kilpaillut myös olympialaisissa. Hänellä oli suunnitelma myös kesäolympialaisiin pääsemisestä, kun hän yritti skeittimaajoukkueen mukana Tokion olympialaisiin. Hanke ei onnistunut. Tokion vuoden 2020 kesäkisatkin siirtyivät vuodella eteenpäin.

– Kun funtsin kesän, tein metsätöitä ja olin paljon metsässä, niin huomasin, ettei mua ahdista. Metsässä saan olla ihan rauhassa ja on kiva lähteä töihin, niin miksi enää itseäni kiusaisin tekemällä jotain, joka tuntuu tosi pahalta.

– Tämä on monen asian summa, että kisaaminen tuli päätökseen. Ja onhan se fakta, ettei mun enää kannata käydä kisoissa, jos mä olen kymmenes tai kahdeskymmenes. Kisoihin pitäisi lähteä siitä lähtökohdasta, että ollaan palkintopallilla. Nuoremmat menee ohi: sille ei voi mitään. Mä olen joskus ollut siinä asemassa, että olen mennyt vanhemmista ohi – ja nyt se on kääntynyt toisinpäin, 28-vuotias Tonteri perusteli ratkaisuaan.