Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fredrik Jensen jälleen Huuhkajien sankari – Suomi kaatoi Irlannin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa Kansojen liigassa, kun se kukisti Helsingin Olympiastadionilla Irlannin 1–0.

Suomella on koossa neljästä Kansojen liigan ottelustaan kolme voittoa ja yksi tappio, joka tuli urakan aloittaneessa Wales-kotipelissä. Sen jälkeen ovat kaatuneet Irlanti vieraissa sekä Bulgaria ja Irlanti Helsingissä.

Huuhkajien maalintekijä oli jälleen Fredrik Jensen, joka viimeisteli jo kolmannen osumansa syksyn Kansojen liigan otteluissa. Jensen on tehnyt maalin Irlantia vastaan vieraissa sekä Bulgariaa ja Irlantia vastaan kotiotteluissa.

Voitollaan Suomi siirtyi ainakin hetkellisesti lohkonsa kärkeen. Wales saattaa tosin palata lohkokärkeen nopeasti, sillä se kohtaa myöhäispelissä vieraissa Bulgarian. Suomi varmisti voitolla säilymisensä B-divisioonassa.

Keskiviikkona Jensen viimeisteli 66. minuutilla. Osuma syntyi Irlannin maalivahdin Darren Randolphin pelattua pallon suoraan Teemu Pukin ulottuville. Pukki kiitti ja syötti maalin eteen, jossa Jensen sai tuikattua pallon lopulta sisään.

Irlannille kuluva Kansojen liiga on ollut nihkeä kokemus, sillä joukkue on hävinnyt kahdesti ja pelannut kahdesti tasan.

Pukilla avausjaksolla paikat

Irlanti tuli keskiviikon otteluun terävästi ja sai alkuminuuteilla painetta Suomen maalille.

Avauspuoliajan edetessä Huuhkajat pääsi peliin hyvin mukaan, ja Pukilla oli kaksi mainiota maalipaikkaa. Niistä ensimmäinen tuli 37. minuutilla, kun Pyry Soiri petasi paikan Pukille, jonka laukaus meni melko pienestä kulmasta hieman takatolpan ohi. Avauspuoliajan lopussa Pukki päätti kuljetuksensa hieman ohi menneeseen laukaukseen.

Irlanti pyrki prässäämään ylhäältä, mutta Huuhkajat ohitti vieraiden ylimmän prässin pääosin ongelmitta. Sen jälkeen Irlannin kenttäpuoliskolta löytyi useasti runsaasti tilaa.

Myös Irlannilla oli omat hetkensä avauspuoliajalla, mutta Lukas Hradecky sai olla maalillaan melko rauhassa.

Hradecky pelasti lopussa

Toisen puoliajan alkupuolella Irlanti pääsi useisiin puolittaisiin tekopaikkoihin, ja kertaalleen se osui Suomen maalikehikoihin. Asialla oli Enda Stevens, jonka kääntö osui maalin ristikkoon.

Irlanti-ottelu ei ollut lähellekään Suomen parhaita esityksiä, mutta voiton se toi. Irlanti oli odotetun fyysinen joukkue, joka viljeli runsaasti keskityspalloja ja oli erikoistilanteissa vaarallinen.

Suomella oli painostusjakso heti Jensenin maalin jälkeen, mutta sitten Irlanti sai jälleen painettua pelin kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Suomen puolustus ja vahvasti pelannut Hradecky kuitenkin kestivät Irlannin vahvan rymistelyn.

Lisäajalla Hradecky venyi loistopelastukseen Ronan Curtisin puskussa.

Päävalmentaja Markku Kanerva teki avauskokoonpanoonsa kolme muutosta viime sunnuntain Bulgaria-otteluun verrattuna. Albin Granlund, Pyry Soiri ja Jensen nousivat uusina niminä avaukseen Jukka Raitalan, Ilmari Niskasen sekä Joel Pohjanpalon tilalle.

Suomi pelasi 4–4–2-ryhmityksellä. Puolustuslinjassa aloittivat Jere Uronen, Paulus Arajuuri, Joona Toivio sekä Granlund, keskikentällä Robert Taylor, Glen Kamara, Tim Sparv sekä Soiri ja hyökkäyksessä Pukki ja Jensen.

Otteluun otettiin yleisö rajoitetusti. Katsojamääräksi ilmoitettiin 7 900.

-----

Korjattu 4. kappaletta klo 22.30: Suomi ei ole hyvin lähellä B-divisioonan paikkansa säilyttämistä, vaan voitollaan Suomi varmisti säilymisensä B-divisioonassa.