Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen koronasuositukset eivät kevennä urheilutapahtumien järjestäjien työtaakkaa – "Haasteita on paljon"

Hallituksen torstaina julkistamat uudet koronasuositukset eivät ainakaan keventäneet urheilutapahtumien järjestäjien työtaakkaa. Tilanne on hankala esimerkiksi Vaasan seudulla, jonka sairaanhoitopiirissä korona on leviämisvaiheessa.

Hallitus suosittaa, ettei koronan leviämisvaiheessa olevilla alueilla järjestetä yleisötapahtumia. Hallituksen mukaan yli kymmenen henkilön kokoontumiset on hyvä kieltää kokonaan.

Vaasalainen Sport on jo toteuttanut hallituksen suositusta. Se ei ole ehtinyt paikallisen koronatilanteen takia pelata yhtään kotiottelua.

– Kotipelikielto kestää lokakuun loppuun. Näillä näkymin Sport pelaa ensimmäisen kotiottelunsa 11. marraskuuta, kertoo Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen, joka on myös Liigan puheenjohtaja.

Harjoittelua ei voi kieltää

Muissakin sairaanhoitopiireissä voidaan ottaa käyttöön samanlaisia rajoituksia, jos koronatilanne niissä pahenee entisestään.

– Tämä vaalii Liigalta huolellista suunnittelua, jotta meillä on tarvittaessa valmius muuttaa joukkueiden otteluohjelmaa, Hiltunen sanoo.

Liigajoukkueiden harjoitteluun hallituksen torstaisilla suosituksilla ei toistaiseksi ole vaikutusta.

– Pelaajia ei voi estää harjoittamasta ammattiaan, ja harjoittelu on osa jääkiekkoilijan työtä, Hiltunen tietää.

Syksyn liigapeleissä on katsomoissa ollut väljää, eikä koronatartuntoja ole ilmennyt. Tilannetta on kuitenkin jatkuvasti seurattava.

– Seurat ovat jatkuvasti yhteydessä paikallisiin aluehallintovirastoihin. Haasteita on paljon, kun tilanne on vaikea. Jos yleisökieltoja tulee, yksittäisiä otteluja voidaan pelata ilman katsojia, mutta ei liigaseuran talous monta sellaista peliä kaudessa kestä. Yleisötulot ovat niin tärkeät, Hiltunen kertoo.

Maskipakko jalkapallosarjoissa

Jalkapalloilun puolella sarjakausi alkaa kääntyä loppusuoralle. Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande on luottavainen, ettei koronatilanne ryöstäydy käsistä.

– Uskomme, että jo aiemmin tekemämme ja parhaillaan voimassa olevat vastuulliset varotoimenpiteet riittävät ulkotiloissa tapahtuvaan toimintaan. Viittaan muun muassa katsomon kapasiteettirajoituksiin ja maskipakkoon, Casagrande sanoo.

Palloliitto päivitti alkuviikosta ohjeistustaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Liitto otti käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa. Maskin käyttö on yli 15-vuotiaille edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnan osalta.

Ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1–2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi.

– Toistaiseksi meillä ei ole muutoksia tulossa. Odotamme avin mahdollisia linjauksia ja lisäpäätöksiä, Casagrande päättää.