Korte, Pulli ja Kangas suomalaisista korkeimmalla yleisurheilun kausitilastossa

Korte juoksi 100 metrin aidoissa parhaimmillaan ajan 12,76. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Kuusi suomalaista yleisurheilijaa ja naisten pikaviestijoukkue ovat lajissaan maailman kärkikymmenikössä, kun kilpailukausi alkaa olla ohi. Parhailla henkilökohtaisilla sijoilla, viidentenä, ovat aitajuoksija Annimari Korte, pituushyppääjä Kristian Pulli ja moukarinheittäjä Aaron Kangas.

Korte juoksi 100 metrin aidoissa parhaimmillaan ajan 12,76, Pulli paransi SE-tuloksen 827:ään ja Kangas hätyytteli 80 metrin rajaa tuloksellaan 79,05.

Estejuoksija Topi Raitanen on tilaston kuudes, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä seitsemäs ja aitajuoksija Nooralotta Neziri yhdeksäs.

Koronakesä heikensi urheilijoiden kilpailumahdollisuuksia maailmalla, eikä joka maassa pystytty järjestämään edes kansallisia mestaruuskilpailuja. Myös Yhdysvaltain yliopistokausi peruttiin. Kisojen vähyys näkyy etenkin viestikisoissa, sillä naisten pikaviestijoukkueen Ruotsi-ottelussa juoksema 44,09 on peräti maailman toiseksi paras aika Jamaikan jälkeen.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut