Ruusuvuori ATP-välierään vakuuttavalla pelillä – finaalin tiellä kokenut ranskalainen

Jo puolierävälieräpaikka oli Emil Ruusuvuorelle uran ensimmäinen ATP-turnauksissa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Emil Ruusuvuoren ura ammattilaistenniksen ylimmällä tasolla on vasta hyvinkin nuori, mutta 21-vuotias lupaus on jo kirjannut osaltaan suomalaista lajihistoriaa. ATP-uran ensimmäinen puolivälierä toi mainion voiton ja näin Ruusuvuori pelaa ATP-tason kaksinpelivälierässä kautta aikain toisena suomalaisena. Kahden ATP-turnausvoiton Jarkko Nieminen pelasi ATP-välierää viimeisen kerran syksyllä 2014.

Ruusuvuoren puolivälierä Kazakstanin ATP250-tason turnauksessa kazakstanilaista Mihail Kukushkininia vastaan oli miehen itsensä mielestä yksi uran toistaiseksi parhaista esityksistä. Kokenut Kukushkin kaatui 80 minuutissa 6–3, 6–1. Välierässä Ruusuvuori kohtaa turnauksessa kolmanneksi sijoitetun ranskalaisen Adrian Mannarinon, joka on ATP-rankingissa 39:s eli 59 sijaa edellä Ruusuvuorta.

– Kaikki toimi aika hyvin, sain paljon painetta ja kaverin vaikeuksiin. Ei nyt ehkä elämän paras matsi, mutta yksi parhaista. Kokonaisuudessaan tosi stabiili suoritus, Ruusuvuori totesi maukkaan voiton jälkeen.

– Fiilis on tosi hyvä, uran ensimmäinen ATP-semifinaali tekee tosi tyytyväiseksi. Mutta kisat on kesken, lauantaina tulee kova vastus ja ei kun katseet siihen.

Mannarino, 32, voitti viime vuonna ensimmäisen ATP-turnauksensa, ja maailmanlistalla hän on keikkunut sadan parhaan joukossa yhtäjaksoisesti jo yli kuusi vuotta.

– Kokenut, pitkään näissä skaboissa ollut kaveri. Hyvä liikkuja ja myös liikuttaa palloa tosi hyvin. Tekee asiat mahdollisimman hankalaksi, ainakin yrittää sitä, mutta oma peli tuntuu hyvältä, Ruusuvuori ennakoi lauantaita.

Perjantain voitto sinetöi Ruusuvuorelle myös reipasta nousua maailmanlistalla eli ainakin sijalle 83. Samalla täyttyi yksi tavoite.

– Tavoitteena tästä turnauksesta oli varmistaa Australian avointen pääsarjapaikka, ja se on nyt tehty. Superhyvä fiilis.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut