Mannarino pysäytti Ruusuvuoren – ATP250-turnauksen välieräpaikka nostaa nuoren suomalaisen 90 parhaan joukkoon tenniksen maailmanlistalla

Emil Ruusuvuori Helsingin Talissa 17. marraskuuta 2019. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Pasi Rein, Helen Scott-Smith / STT

Emil Ruusuvuoren uran paras tennisviikko päättyi välierätappioon ranskalaista Adrian Mannarinoa vastaan lauantaina. Mannarino otti Kazakstanin Nur-Sultanissa pelattavan ATP250-turnauksen finaalipaikan kahdessa erässä 7–5, 6–2.

Ruusuvuori, 21, joutui karsimaan pääsarjaan, joten välierä oli hänelle jo turnauksen kuudes ottelu.

– Hyvä taistelu, mutta vastustaja teki asiat tosi vaikeiksi. Hän liikkui tosi hyvin, ja jokaiseen pisteeseen piti tehdä fyysisesti paljon työtä, kun pallot tulivat tosi matalina, Ruusuvuori kommentoi välierää STT:lle.

– Vastustaja pystyi kontrolloimaan ja liikuttamaan tosi hyvin, jos en pystynyt pitämään pallossa hyvää pituutta.

Eniten Ruusuvuorta harmittivat erien alut. Mannarino aloitti ne syötönmurroilla.

– Ensimmäisessä tuli kaksi breikkiä, mitä ei saisi tapahtua, enkä saanut hyvää starttia toiseenkaan erään. Siitä oli sitten vaikea jatkaa, Ruusuvuori tunnusti.

Ensimmäiseen erään meni tunti. Toisen Mannarino selvitti 40 minuutissa.

– Oli kokonaisuudessaan tosi positiivinen viikko. Tuli paljon matseja ja oppia. Välierävaiheessa aloin tosin huomata kuormituksen, kun tuli karsintojen takia kuudes matsi viikkoon.

Seuraava turnaus Australian Open

Ruusuvuoren kausi päättyi Nur-Sultaniin, koska hän ei olisi ennättänyt Saksassa marraskuun alussa alkavaan turnaukseen. Suomalaisen pelit jatkuvat Australian avoimissa tammikuussa.

Nur-Sultanin välieräpaikka nostaa Ruusuvuoren maailmanlistalla 98. sijalta 90 parhaan joukkoon.

– Australia on nyt varmistettu, Ruusuvuori iloitsi rankingin paranemisesta.

– Seuraavan viikon otan iisimmin, mutta sen jälkeen alkaa taas treeni. Samalla täytyy selvitellä Australian ohjelmaa, sillä vielä ei tiedetä, miten paljon aiemmin sinne pitää matkustaa.

Edellinen suomalainen ATP-turnauksen kaksinpelin välierissä oli Jarkko Nieminen 2014.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut