Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkältä tauolta palannut Perungan Pojat nousi tappioasemasta voittoon

Perungan Pojat kuittasi keskiviikkona kalavelat oululaiselle Ettalle lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Rovaniemeläinen PerPo voitti kotiottelunsa 3–2, kun edellisessä ottelussaan se hävisi lokakuussa Oulussa Ettalle 0–3.

Ottelu oli PerPolle vasta kauden viides. Voitto oli kolmas.

– Meillähän piti olla Sodankylässä ottelu Savoa vastaan, mutta se peruttiin koronan takia, päävalmentaja Jukka Tuovinen selitti pitkää taukoa.

Keskiviikkona vieraat johtivat kahden erän jälkeen 2–0, mutta tauolla PerPon kokenut päävalmentaja Tuovinen löysi lääkkeet ottelun kääntämiseen. Kokoonpanomuutoksia joukkue ei tehnyt.

– Etta puolusti ja hyökkäsi kaksi erää todella hyvin. Tauon jälkeen meillä koheni etenkin puolustus, palloja alettiin saada ylös, ja jalat liikkuivat eri tavalla, Tuovinen sanoi.

Hakkuri Eetu Häyrinen nousi 27 pisteellä PerPon tehokkaimmaksi. Yleispelaaja Miikka Lemola pelasi kauden selvästi parhaan ottelunsa ja teki 20 pistettä. Joukkueen parhaisiin kuului myös libero Teemu Silventoinen, jonka onnistuneiden vastaanottojen prosentti oli peräti 80.

– Myös yleispelaajat Lemola ja Borys Zhukov onnistuivat vastaanotossa todella hyvin, Tuovinen kehui.

Ettan tehokkain oli 19 pistettä koonnut Jan Helenius. Hakkuri Aleksi Muukkonen sai kokoon 18 pistettä.