Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittimedia herkutteli Ranskan tappiolla – maailmanrankingin sintti järjesti maailmanmestarille shokkitappion, Daily Mail kiitteli Huuhkajien yllätystä

Englantilainen Daily Mail murjoi ranskalaisia karkeimmin Huuhkajien yllätysvoiton jälkeen. Lehti muistutti lukijoilleen, että maailmanmestari koki "SHOKKI"-tappion maailmanrankingin 55. sijalla olevalle "sintille".

– Rankingissa toisena oleva Ranska, jonka kapteenina oli Paul Pogba, ei kyennyt toipumaan tappioasemasta voittoon, vaikka vastassa oli rankingin 55:s joukkue, lehti herkutteli ja arvioi Pogban kauden kääntyneen tappion vuoksi huonosta pahempaan.

Ranskan kolmanneksi suurin päivälehti Sud Ouest ihmetteli, miten ottelu käänsi ennakkoasetelmat ja tilastot päälaelleen.

– Suomi ei ollut ikinä saanut pistettäkään Ranskalta. Eikä tarvittu kuin kaksi viiltävää vastaiskua tämän tilaston repimiseksi Stade de Fance -stadionilla, lehti päivitteli.

– Valmentaja Didier Deschampsin miehistö oli pelannut tätä ennen puolitoista vuotta (12 ottelua) tappioitta.

Ranskalaismedia mainitsi mielellään, ettei Ranskalla ollut ottelussa läheskään pelottavin kokoonpano eikä ottelussa ollut muuta panosta kuin kunnia.

Suomi pelasi suurella latauksella

Deschamps turvautui tappiota selittäviin tekijöihin varovaisesti urheilulehti l'Equipen haastattelussa.

– Näin sitten kävi, kun meillä ei ollut hyvä päivä ja vastassa oli joukkue, joka heittäytyi peliin kuin siinä olisi enemmänkin panosta kuin maaottelussa, Deschamps kommentoi ottelua.

Toisaalta Deschamps pyrki herättelemään miehistöään lauantaina pelattavaan Kansojen liigan otteluun Portugalia vastaan.

– Tuli isku vasten kasvoja, mutta otan sen vain tapahtuneena tosiasiana enkä murehdi sitä sen enempää. Tulos oli lopulta aivan looginen, ja siinä mielessä me saimme hyvän opetuksen, Deschamps jatkoi.

Eurosport totesi Suomen "tyrmänneen" maailmanmestarit kahden ensikertalaisen maaleilla. Tappion se määritteli shokiksi, jonka ranskalaiset haluaisivat unohtaa. L'Equipe ehdotti nettisivuillaan Ranskan tappiokrapulaan samaa lääkettä.

Kansainvälinen media tunnusti Ranskan hallinneen pelitapahtumia, mutta Eurosport keskittyi analyyttisessa jutussaan myös suomalaisten onnistumisiin.

– Suomi iski kolmen minuutin aikana kahdesti ja otti 2–0-johdon vastoin pelin luonnetta. Ranska ei pelannut parhaalla kokoonpanollaan, mutta ei Suomikaan saanut peliin kaikkia valmentajan haluamia pelaajia.

Nuorista on iloa pitkäksi aikaa

Eurosportin mielestä Suomen päävalmentajan Markku Kanervan näkökulmasta hienointa oli voiton lisäksi se, että maalinteossa onnistui kaksi 21-vuotiasta miesten maaotteluiden ensikertalaista eli Marcus Forss ja Onni Valakari, jotka ovat urallaan nousussa.

Varsinkin 2–0-maali herätti ihailua.

– Valakari, joka teki Forssin tapaan debyyttinsä 21-vuotiaana, viimeisteli toisen maalin tyylikkäästi, Eurosport ihasteli suomalaisen kierteistä ylänurkkalaukausta.

Urheilukanava arveli ensi kertaa jalkapallon arvoturnauksiin selvinneen Suomen saavan Ranska-voitosta mojovasti itseluottamusta ensi vuoden EM-turnaukseen.

– Ranska touhusi kovasti ottelun toisella puoliajalla, mutta se ei saanut murrettua Suomen puolustusta. Valkopaitainen joukkue otti voiton kurinalaisuudellaan, kanava päätteli.