Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Sport pääsi vihdoin kotikaukaloon

Yhdeksän peräkkäisen vierasottelun jälkeen Vaasan Sport pääsi vihdoin täysin uudistuneeseen kotihalliinsa. Katsojilla olikin ihmettelemistä kerrassaan loistavissa puitteissa, ja kännykkäkamerat taltioivat kuvia minkä ehtivät. Kauden ensimmäisen kotiottelun saldo oli kaksi maalia ja tappio Oulun Kärpille 2–3.

Halliremontin takia Sport aloitti Liigan kolmella vierasottelulla, mutta sitten kuvaan astui koronavirus, joka lisäsi vierasotteluputken yhdeksään peliin. Monet olivatkin sitä mieltä, että halliremontin kannalta kotiavauksen viivästyminen oli hyvä asia. Yleisömääräksi ilmoitettu 2 595 näytti vähältä hallissa, jonne mahtuu 5 000 katsojaa,.

Sportin kannattajilla on edessään raskas koettelemus, sillä Sport pelaa seuraavan kuukauden aikana yksitoista kotiottelua. Näillä saadaan syksyn ottelusiirrot lähes kokonaan kuitattua.

Keväällä juuri ennen Liigan keskeytystä Kärpät kävi Vaasassa voittamassa Sportin. Uuden kauden avausottelu Vaasassa sujui suunnilleen samoissa merkeissä. Kärpät piti kiekkoa ahnaammin, ja Kärppien virhemäärä ottelussa oli selvästi pienempi kuin Sportilla. Kärppien ylivoimapeli oli jäätävää: Sport otti kolme jäähyä ja joka kerralla kiekko oli maalissa.