Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranska-voitto ja nuorukaisten esiinmarssi ilahduttivat kapteenia – Huuhkajat nyt valmiina reissun tärkeämpiin peleihin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue riemastutti keskiviikkona voittamalla maailmanmestari-Ranskan, ja riemua lisäsivät maajoukkueen ensikertalaisten eli Marcus Forssin ja Onni Valakarin maalit. Ottelun sivusta seurannut kapteeni Tim Sparv iloitsi nuorempien onnistumisista, ja Sparvin mukaan Huuhkajat ovat valmiina vieraskiertueensa päänäytöksiin eli Kansojen liigan ratkaisupeleihin Bulgariaa ja Walesia vastaan.

– Marcus ja Onni ilahduttivat minua, on aina hyvä nähdä uusien pelaajien hieno tulo mukaan. Ranska-voitto kertoo tämän joukkueen vahvuudesta, meillä ei ole pelkästään 11 hyvää pelaajaa vaan 25 sellaista, Sparv kertoi etätiedotustilaisuudessa Huuhkajien hotellista Sofiasta.

– Mutta vielä on kaksi tärkeämpää peliä tällä reissulla. Meillä on tavoite päästä (lohkovoittajana) Kansojen liigan A-lohkoon. Olisi kova saavutus nousta ensin C:stä ja sitten heti perään B:stä A-tasolle ja entistä kovempia vastustajia vastaan. Ja me haluamme tehdä taas historiaa, Sparv pohjusti huomista Bulgaria-kohtaamista sekä lohkovoiton sitten ratkaisevaa Wales-peliä ensi keskiviikkona.

Sparv oli poissa Ranskaa vastaan polvivaivan takia ("nestettä polvessa"), mutta kapteeni kertoo olevansa pelikunnossa Bulgariaa vastaan. Toppari Joona Toivio puolestaan pääsi nauttimaan reilun 25-minuuttisen Ranska-voitossa, ja sunnuntaille luvassa lienee niin hänelle kuin muillekin eturivin pelaajille jälleen tuttu paikka avauksessa. Toiviokin toki myöntää Sparvin tavoin, että laajuutta ryhmästä löytyy.

– Aika moni näytti keskiviikkona, että olisivat valmiita Kansojen liigankin peleihin, Toivio mietti Ranskan kaatajien näkemistä myös pisteitä tarjoavissa peleissä.

Lääkärille kiitokset

Ranska-pelin jälkeen huolta herätti tieto, että ottelussa pelanneella Ranskan Wissam Ben Yedderillä oli todettu koronavirustartunta. Suomen pelaajistolle eilen tehdyt testit olivat kuitenkin kaikki negatiivisia, kuten ovat olleet läpi koko maajoukkuesyksyn. Reissuviikon onnistujiin kuuluukin joukkueen lääkäri Heikki Kinnunen.

– Koronaan liittyvät ohjeistukset ovat olleet tosi hyvät, ja siitä on Heikkiä kiittäminen, Toivio totesi.

– Heikki on pelannut erittäin hyvin tämän viikon aikana, Sparv sanoi.

Joukkue majailee maajoukkueen tiedotuspäällikön Timo Waldenin mukaan 28-kerroksisessa hotellissa ainoina asiakkaina. Bulgariassakin korona on ryöpsähdellyt, eikä joukkueella ole ulos hotellista asiaa. Kuljetuksetkin harjoituksiin tehdään kahdella bussilla, jotta turvaetäisyydet varmasti säilyvät.

– Selkeät ohjeet, että pysyisivät tartunnat poissa. Toivotaan, että testit pysyvät negatiivisina jatkossakin, Toivio päätti.

Bulgaria hakee revanssia, mutta korona on heikentänyt isäntiä

Mitä sitten on luvassa sunnuntaina Sofian kansallisstadionilla? Luultavasti varsin erilainen Bulgaria kuin kuukausi sitten Helsingissä, Suomen voittaessa kotipelinsä vakuuttavalla tavalla 2–0. Bulgaria käpristelee sekasorrossa, koronaviruksen ja loukkaantumisten vietyä kuukauden takaisesta ryhmästä useita pelaajia sivuun. Mutta ehkä henkinen tahto on entisellä jalkapallon huippumaalla vielä voimissaan.

– Voisi kuvitella, että revanssihengellä ja aggressiivisella hyökkäyksellä tulevat, puolustaja Toivio ennakoi.

– Se antaa meillekin mahdollisuuden, kun vastahyökkäyspaikkoja ja aukkoja heidän puolustuksestaan voi hyvinkin löytyä.

Päävalmentaja Markku Kanerva muisteli edellistä vierailuaan Vasil Levski -stadionille keväällä 1993, jolloin seuraavan vuoden MM-välieräjoukkue kukisti toppari-Kanervan ja muut suomalaiset 2–0. Suomi on hävinnyt kolme muutakin peliään Sofiassa kautta aikain, mutta nyt vastassa ei ole 1993 maalannutta Hristo Stoitshkovia tai muita ex-bulgaarisuuruuksia.

– Bulgaria on ihan laatujoukkue, mutta olen luottavainen, että sunnuntainakin saadaan hyvä esitys, Kanerva tiivisti Palloliiton Youtube-kanavalla .

– Joukkue on erittäin motivoitunut, ja itseluottamus kasvoi Ranska-voitosta.