Ari-Pekka Liukkoselle uran 100:s SM-kulta

Cetus Espoon ankkuri Ari-Pekka Liukkonen sai täyteen komean tasaluvun. Kalle Parkkinen / LEHTIKUVA

STT

Oulussa kisattavien uinnin GP-kilpailujen avauspäivänä jaettiin myös Suomen mestaruuksia sprinttiviesteissä, ja miesten 4x50 metrin sekauintiviestin voittaneen Cetus Espoon ankkuri Ari-Pekka Liukkonen sai täyteen komean tasaluvun. Mestaruus oli Liukkoselle uran sadas SM-kultamitali.

Naisten 4x50 metrin vapaauinnin mestaruuden voitti Kampuksen Plaanin joukkue.

Oulussa jahdataan olympiarajoja, ja Liukkonen yritti 100 metrin vapaalla Tokion 50 metrin vapaan A-rajaa 22,01. Se jäi kuitenkin 0,16 sekunnin päähän, ja Liukkosella on sunnuntaina uusi yritys, kun Oulussa uidaan 50 metrin kilpailu.

Matti Mattsson ui olympiamatkallaan 200 metrin rintauinnissa ajan 2.11,81. Naisissa Mimosa Jallow voitti sekä 50 metrin selkäuinnin että 50 metrin vapaan, ja hän johtaa avauspäivän jälkeen GP-pistetilannetta. Sunnuntaina Jallow hakee Tokion A-rajan 1.00,25 alitusta 100 metrin selkäuinnissa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut