Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dustin Johnson golfasi ennätystuloksella Mastersin voittoon – "Olin hermostunut koko päivän"

Yhdysvaltain Dustin Johnson voitti golfin miesten Masters-turnauksen viiden lyönnin erolla seuraaviin.

Ennen sunnuntain päätöskierrosta Johnsonin, 36, johto oli neljä lyöntiä, mutta hän kasvatti eroaan Australian Cameron Smithiin ja Etelä-Korean Im Sung-jaeen, jotka jäivät kokonaistulokseen 15 alle parin.

Johnsonista tuli kautta aikain ensimmäinen kilpailija, joka on selvittänyt Mastersin tuloksella 20 alle parin.

Johnson käytti neljään kierrokseensa yhteensä 268 lyöntiä. Hän pelasi päätöspäivän 68 lyönnillä eli neljä alle parin.

Samalla Johnson karisteli mainettaan pelaajana, jonka on vaikea pitää johtoasemaansa arvoturnauksen päätöspäivänä. Hän on taipunut neljästi kärjestä johdettuaan arvokisaa ennen päätöspäivää.

Maailmanlistan ykkösenä olevalla Johnsonilla on tilillään Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen voitto vuodelta 2016, joten sunnuntaina tuli uran toinen arvovoitto.

Masters on Johnsonille suurin kilpailu

Mastersilla on Johnsonille erityinen merkitys. Hän varttui vain tunnin matkan päässä Mastersin kotiareenasta Augusta National -kentästä. Johnsonin koti oli Etelä-Carolinassa, ja Augusta on niukasti naapuriosavaltio Georgian puolella.

– Olin hermostunut koko päivän. Masters on minulle suurin turnaus, jonka olen halunnut kaikkein eniten voittaa, Johnson kuvaili tunnelmiaan uutistoimisto Reutersin mukaan .

Johnson sai Masters-voittajan perinteisen vihreän takin Tiger Woodsilta, joka oli turnauksen ykkönen vuosi sitten.

Tällä kertaa Woods jäi kauas kärjestä. Woodsin päätöskierrokseen mahtui katastrofaalinen 12 reikä, jonka hän pelasi kymmenellä lyönnillä ja seitsemän yli parin.

– Tiger pukemassa minulle vihreää takkia tuntuu yhä unelmalta, Johnson riemuitsi.