Ruotsin hiihtoväki ymmällään kotimaansa tiukentuvista koronasäännöistä – voiko enää viikonloppunakaan kilpailla?

Ruotsissa selvitellään nyt muun muassa sitä, miten yli 8 hengen kokoontumisen kielto vaikuttaa maastohiihtokilpailuihin. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT–TT

Urheiluväki on ihmeissään Ruotsissa, jossa hallitus ryhtyy entistä kovempiin toimiin koronavirusepidemian leviämistä vastaan. Pääministeri Stefan Löfven kertoi maanantaina, että kaikki yli kahdeksan henkilön tilaisuudet ja julkiset kokoontumiset kielletään. Miten rajoitukset vaikuttavat kilpaurheiluun?

Rajoitus alkaa 24. marraskuuta ja on aluksi voimassa neljä viikkoa.

– Emme vielä tiedä, miten kielto vaikuttaa esimerkiksi maastohiihtokilpailuihin, kommentoi Ruotsin hiihtomaajoukkueen pomo Anders Byström uutistoimisto TT:lle.

Ennen kiellon alkamista ruotsalaisten on määrä kilpailla kauden avauksensa ensi viikonloppuna Bruksvallarnassa, mutta uudet linjaukset tekevät kisaamisesta epävarmaa. Pääministeri Löfven korosti maanantaina, että kansalaisten on otettava vastuuta tartuntojen pysäyttämisestä.

– Aina on tartuntariski, joten meidän hiihtoihmisten on kannettava vastuumme, Byström sanoi.

Bruksvallarnan kisojen osallistujamääriä on jo rajattu, ja mukaan pääsee 50 naista ja 75 miestä.

Jos Bruksvallarnan kisat jäävät hiihtämättä, Ruotsin hiihtoliitto joutuu valitsemaan joukkueen maailmancupin avaukseen viime kauden tulosten perusteella. Cup-kausi alkaa Rukalta vajaan kahden viikon kuluttua 27.–29. marraskuuta.

Kuusamossa hiihtäjät viettävät kisarupeaman koronakuplassa. Ruotsalaiset lentävät Kuusamoon tilauslennolla ja miettivät tarkoin toimintatapansa.

– Urheilijat haluavat kilpailla, mutta sitä ei tehdä millä hinnalla hyvänsä. Koronavirus voi aiheuttaa pahimmillaan tappavan taudin, joten sen kanssa ei leikitä, Byström sanoi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut